Accepteer geen pakketjes onder rembours als u niets heeft besteld.

~IEMAND HEL EN VERDOEMENIS TOEWENSEN~
(Iemand vervloeken)

THAILAND:- In Europe kennen wij dit fenomeen al enige jaren, nu blijkt dat het overgewaaid is naar Thailand. Een Thaise vrouw plaatse op internet een waarschuwing om nooit rembourspakketten (COD) te accepteren als u zich niet herinnert dat u het artikel bestelde.  

Bestellingen onder rembours zijn de laatste tijd erg populair in Thailand omdat ze handig zijn: wanneer u een artikel bestelt, hoeft u uw creditcardgegevens niet over te dragen of in te vullen.  Het artikel wordt direct bij u aan de deur afgeleverd en u hoeft alleen maar contant te betalen.  Velen geven de voorkeur aan rembours omdat het ook helpt om online oplichting te voorkomen, omdat u pas hoeft te betalen als het item is ontvangen.

Maar oplichters in alle soorten en maten hebben nu rembourszendingen ontdekt als een makkelijke manier om u geld af te troggelen. Het is tot op heden nog niet duidelijk waar ze de adressen vandaan halen, maar veel online shoppers ontvangen willekeurige rembourspakketten en realiseerden zich pas later dat ze bij de neus genomen waren en dat ze het slachtoffer waren van een ordinaire oplichting nadat ze hadden betaald.  

Veel shoppers krijgen meerdere rembourszendingen per dag en trekken zonder verder na te denken hun knip en betalen aan de deur.

Een slachtoffer plaatste deze week haar ervaring op Facebook, ze schreef dat ze het online winkelen heerlijk vindt en vaak artikelen onder rembours ontvangt, ze accepteert een remboursement  zonder te beseffen dat het dit keer oplichterij was.  Ze opende het pakket nadat ze had betaald en herinnerde zich dat ze nooit zo’n artikel had besteld.  

In het pakket zat een roze shirt, (één gebruikt vod)met een briefje waarop stond: “Het spijt me, ik heb het geld nodig om de medische rekeningen van mijn vader te betalen.  Ik moet het op tijd halen, anders verliest mijn vader zijn leven. 

Het slachtoffer was geïrriteerd en verklaarde dat dit van geen kanten deugt, het op deze manier aftroggelen van geld met dergelijke acties staat gelijk aan stelen.  

We weten ook niet of het briefje in het pakket echt was, het kan ook een verhaal zijn dat door de oplichters is verzonnen.  De vrouw betaalde in ieder geval 590 Baht voor het shirt.

Vele andere Thaise geloven dat ze niet het enige slachtoffer is.  De oplichter heeft waarschijnlijk honderden dezelfde briefjes geschreven.  

Het slachtoffer stelt dat als het het werkelijk waar zou zin echt is, het goed is om het medemens te helpen, maar als het verhaal niet waar is, wenst ze de oplichter hel en verdoemenis toe.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: khaosod
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!