Aannemer in Bangkok nadat burgers steen en been klaagden op illegaal dumpen van afval betrapt

BANGKOK:- De politie heeft in de wijk Phasi Charoen in Bangkok een 40-jarige aannemer met de naam Weerachai (achternaam onbekend) betrapt op het naar verluidt toestaan ​​dat vrachtwagens illegaal afval en bouwmateriaal bijeen luxe woningbouwproject voor een stuntprijsje mochten dumpen.

De bewoners van het luxe wooncomplex meldden bij de politie dat er illegale lozingen plaatsvonden in het gebied, wat leidde tot luchtvervuiling.

Een politieonderzoek wees uit dat het gebied een woningbouwproject is met huizen met een prijs van meer dan 10 miljoen baht.  Op het terrein lagen stapels vast afval, boomtakken en bouwmaterialen.

De politie observeerde rustig het gebied en trof tien vrachtwagens die het gebied af en aan inreden, per dag werden zo’n 30 tot 40 vrachtwagens gezien om het project binnen te rijden.

Ze ontdekten ook dat Khun Weerachai geld zou hebben geëist van de vrachtwagenchauffeurs om het afval daar te dumpen. Hij zou tegen de politie hebben verteld dat hij de aannemer was die verantwoordelijk was voor de stortplaats bij het woonproject.

Hij gaf toe dat hij naar verluidt 60 tot 300 baht eiste van elke vrachtwagen om hun afval in het gebied te dumpen, en vervolgens een graafmachine huurde voor 6.000 baht per dag om het afval te dekken.

Khun Weerachai bekende dat zo hij ongeveer 100.000 baht per maand in zijn zak kon stoppen. Hij werd beschuldigd van het overtreden van de Wet op de Volksgezondheid en de Wet op het graven en storten van grond.

Hij werd naar het Departement van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieucriminaliteit gebracht voor nodige juridische stappen.

Het Centraal Opsporingsbureau adviseerde ondertussen bewoners die geïnteresseerd zijn in het kopen of investeren in een woning om het project vanaf de bouwfase goed te controleren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!