Goed en slecht nieuws voor uit een quarantaine ontsnapte Israëliër in Thailand

KOH SAMUI:- De Israëlische man die uit zijn quarantaine hotel ontsnapte is vrijgesproken van Covid19, maar wordt wel aangeklaagd. Het goede nieuws voor de man was dat hij géén Covid19 had, maar het slechte nieuws was,  dat hij wel wordt aangeklaagd.  

In de meest recente wending aan het geval van een Israëlische toerist die vrijdag Thailand binnenkwam en uit de quarantine faciliteit wegglipte voordat hij het resultaat van zijn Covid19 test ontving en vervolgens daarna met de Omicron variant werd gediagnosticeerd. De Thaise politie ontketende één landelijke klopjacht, die eindigde met zijn arrestatie op Koh Samui, waar hij weer werd getest, en wat bleek …..de man is Covid vrij.

Mr. Ohad Baruch, de 29-jarige Israëliër in kwestie, werd bij aankomst getest op Covid19 en de autoriteiten meldden dat hij ook positief was met vage sporen van de Omicron-variant.  Voordat die resultaten waren bepaald, vertrok hij naar Pattaya, nadat hem een ​​hotelkamer zonder paspoort was geweigerd, ging hij naar Koh Samui, waar hij uiteindelijk contact opnam met de Israëlische ambassade om zichzelf aan te geven terwijl de politie hem achtervolgde.

De politie werd gewaarschuwd en nam hem in een restaurant in Bangrak op het eiland Koh Samui in hechtenis en brachten hem naar het Bangkok Hospital Samui en later het Koh Samui Hospital om in quarantaine te worden geplaatst, die hem beide opnieuw op aanwezigheid van de Covid19 testte. Verrassend genoeg kwamen de tests van beide ziekenhuizen negatief terug.

Om een ​​definitief antwoord te krijgen, gaf het ministerie van Medische Wetenschappen opdracht om een ​​derde test naar hun vestiging in hoofddistrict op het vasteland te sturen.  De Israëlische man kreeg gisteren direct de resultaten van de derde Covid19 test van Regional Medical Sciences Center te horen.

De directeur van het Koh Samui Hospital stelt dat de reiziger besmet was met een mild geval van Covid19, mogelijk als gevolg van vaccinatie, en al hersteld is van het virus dat hij 6 dagen eerder positief testte.  Als zodanig verklaarden artsen hem volledig hersteld en niet besmettelijk en ontsloegen hem uit het ziekenhuis.

Maar de opluchting van negatief testen op Covid-19 was van korte duur, aangezien Baruch nog steeds wordt aangeklaagd voor weglopen vóór de RT-PCR-testresultaten, wat een wet overtreedt met betrekking tot een buitenlander die niet blijft waar hij in het land was toegestaan, daar staat een boete van 5.000 baht op.  

Wat nog belangrijker is, de ontsnapping van de man was een flagrante schending van het Covid19 noodbesluit, dat een maximum van 40.000 baht en 2 jaar gevangenisstraf kent.

De rechtbank van Zuid-Bangkok vaardigde een arrestatiebevel uit voor de arrestatie van Baruch wegens de schendingen van de Thaise wet en de Covid19 regelgeving, dus de Israëlische man werd vanmiddag naar het Thong Lor-politiebureau in Bangkok gestuurd om formeel te worden aangeklaagd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Goed en slecht nieuws voor uit een quarantaine ontsnapte Israëliër in Thailand”

 1. Het is weer eens zwaar overdreven.
  Negatief getest een boete van 5000 bath betalen en klaar.
  Ik zou de man het land uitzetten.
  Maar nee, Thailand wil er nog wat extra geld uitslaan.

  Niet bepaald positief voor Thailand.
  Het is op dit moment toch al een grote bende in Thailand wat de regels betreft.
  Wie gaat er nu nog boeken?
  De regels verandere met de dag.

  Ik denk erover om voorlopig maar niet meer te gaan.
  Misschien in de zomer van 2022.

  Als de rust is weder gekeerd wat de corona virus betreft.

  Maar het kan ook nog wel een jaartje duren als het zo doorgaat.

  Jammer voor het land en de bevolking.

  Prettige feestdagen gewenst en een gezond 2022
  Gr rob

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!