Aan het einde van deze maand begint in Thailand het regenseizoen (weer)

BANGKOK:- Het regenseizoen in Thailand begint dit jaar in de derde week van mei. Het Meteorologisch instituut heeft aangekondigd dit jaar minder neerslag te verwachten. Het ministerie verwacht dat de regenval tijdens het moessonseizoen 5% lager zal zijn dan normaal.

Het regenseizoen begint dit jaar met een lichtere fase, met neerslag in 40-60% van de gebieden van het land in mei en juni, gevolgd door een periode met minder neerslag en geen neerslag in sommige gebieden in juni en juli, met vooral gevolgen voor de droogte -gevoelige gebieden zonder irrigatiesystemen. De meeste neerslag wordt verwacht aan de oost- en westkust van de zuidelijke regio, 60-80% van de gebieden valt in mei en juni.

Er wordt veel neerslag verwacht in augustus tot en met september, inclusief hevige regenval in sommige gebieden, wat een risico kan vormen op plotselinge overstromingen en overstromingen van rivieren. Gezien het gebrek aan neerslag in juni en juli adviseert het ministerie de bevolking water te sparen voor het komende droge seizoen.

Het ministerie verwacht ook dat Thailand de effecten van het El Niño-fenomeen begint te voelen in juni-december 2033 en februari 2024. Gegevens uit de Ocean Nino Index (ONI) suggereren dat dit fenomeen niet zo lang zal aanhouden als La Niña, een weerfenomeen dat doorgaans 2 tot 3 jaar aanhoudt.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!