School in Thailand onder vuur voor het vervoeren van 100 padvinders in een vrachtwagen met oplegger

NAKHON SI THAMMARAT:- Een school in deze zuidelijk gelegen provincie wordt geconfronteerd met veel commentaar en veroordelingen nadat meer dan 100 padvinders in een vrachtwagen met oplegger werden gepropt om op schoolreisje te gaan.

De Thaise burgerij maakte zich zorgen nadat een clip op sociale media circuleerde van een 18-wielige vrachtwagen met oplegger met een vrachtwagen vol kinderen in padvindersuniformen.

Gisteren bevestigde de directeur van de Wat Lam Nao School, Sommai Sudthanom, dat de clip echt is en dat hij het was die de jonge scouts opdracht gaf om op de vrachtwagen met oplegger te stappen.

De directeur zei dat meer dan 100 padvinders zijn overgebracht van de school in het Bang Khen-district van de provincie Nakhon Si Thammarat naar het Chaloem Phrakiat Scout Camp in het Huai Yot-district van de provincie Trang, waar ze vier dagen en drie nachten kamperen.

Ouders en voogden klaagden dat ze vreesden voor de veiligheid van de 100 kinderen wanneer het voertuig een bocht omgaat of bij een ongeval.  Vrachtwagens met knikbesturing zijn niet ontworpen en niet geschikt voor het vervoeren van kinderen, zo betoogden ze.

Schooldirecteur Sommai voerde aan dat er drie goede redenen waren (hoewel één en drie hetzelfde zijn) om de verkenners in de 18-wieler te vervoeren…

  • “De school heeft geen geld om een ​​bus te huren, maar de scouts moeten gaan kamperen.  Dus besloot ik dat ze in een 18-wielige vrachtwagen met oplegger konden gaan die ik zelf had gekocht om palmolie te vervoeren.”
  • “Het kamp ligt op slechts 26 kilometer van de school naar het scoutskamp.  De studenten waren helemaal niet moe.  Het is een groot voertuig en het is waarschijnlijk veiliger dan een pick-up of songthaew.
  • “Het is een goed idee, want het is mijn voertuig, dus er zijn geen kosten aan verbonden.”

Leraren leerden de kinderen hoe ze veilig de vrachtwagen konden op- en afstappen met behulp van een ladder, zo voegde Khun Sommai aan zijn betoog toe.

De ervaring geeft de kinderen de kans om geduld te oefenen en elkaar te steunen, meent de directeur en beweert dat de ouders van de scouts van tevoren wisten hoe de leerlingen op kamp zouden komen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Thaise media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!