Roep om hulp van de olifantenopvangcentra in het noorden van Thailand | meer dan 300 dieren verhongeren na verwoestende overstromingen!

CHIANG MAI:- In de Thaise provincie Chiang Mai kampen talrijke olifantenopvangcentra in het Mae Taeng-district met de gevolgen van ernstige overstromingen. Deze natuurramp heeft de regio hard getroffen en aanzienlijke schade veroorzaakt aan de voedselvoorziening van veel faciliteiten waar meer dan 300 olifanten worden verzorgd. Met een dringende oproep roepen de huizen nu op tot voedseldonaties om de dieren in nood te kunnen verzorgen.

Het Maetaeng Elephant Park and Clinic, een belangrijk opvangcentrum voor olifanten in de regio, maakte via Facebook bekend dat ze, ondanks voldoende bananenstammen, dringend ander voedsel nodig hebben, zoals pompoenen, suikerriet en maïs. Deze langzaam rijpende planten zijn essentieel om de olifanten van voldoende voorraden te voorzien en de huidige knelpunten te overbruggen.

De situatie is ernstig, maar er zijn ook sprankjes hoop. De recente stormen troffen niet alleen de olifanten, maar ook talloze bewoners. Vooral het Elephant Nature Park is een van de zwaarst getroffen gebieden in het district.

De parkadministratie zag twee olifanten sterven in het woeste water. Toch zijn de toegewijde medewerkers en vrijwilligers erin geslaagd om nog veel meer dieren naar veiliger gebieden te brengen.

Dankzij de steun van lokale en afgelegen gemeenschappen en vrijwilligers zijn veel dierenasielen nu op weg naar herstel. De wederopbouw van hun voorraden is aan de gang, maar voortdurende steun is nog steeds nodig.

Gemeenschapsinitiatieven en de onvermoeibare hulp van vrijwilligers laten zien hoe cruciaal gemeenschapscohesie is in tijden van crisis. De olifantenopvangcentra blijven elke vorm van steun verwelkomen om ervoor te zorgen dat de dieren een veilige en gezonde toekomst hebben.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!