“The show goes on”, een recordaantal van 7.000 Thais deed mee aan de homoparade in Pattaya

PATTAYA:- Het voorplein van het Colosseum-theater was bedekt met homo-regenboogvlaggen, vreemd genoeg herinnerde niemand zich het bordje met de uitgang te versieren. Het voorplein en de achterkant van het Colosseum-theater waren afgeladen met zeker wel 7.000 mensen die de Pattaya Community Pride vieren, dat tot doel heeft te laten zien dat homorechten een zorg zijn over het hele seksuele spectrum. 

Terwijl de middagparade van 8 juni naar het strand van Jomtien zich langzaam voortbewoog op de melee van geluiden van militaire marsmuziek en liederen uit de Isaan-regio, was het gemeenschapsthema duidelijk. Bars uit Treetown, een niet-homowijk in Soi Buakhao, en bedrijven als Macro en Index waren vertegenwoordigd in kleurrijke praalwagens.

Een licht vliegtuigje cirkelde boven het paradeterrein en volgde een slinger die seksuele gelijkheid voor iedereen promootte. Er waren marcherende delegaties die Cambodja, India en Myanmar vertegenwoordigden. 

Homobijeenkomsten in Pattaya zijn meestal niet-politiek, in tegenstelling tot die in Bangkok, maar er waren een paar signalen in het Engels die eisten dat sekswerkers erkend en verdedigd zouden worden onder de Thaise wet. Tijdens de parade waren er maar heel weinig deelnemende buitenlanders te zien, hoewel een handvol van hen min of meer vanuit de colonne zwaaide om reclame te maken voor hun bar of zelfs een straat met bars.

Er waren veel bedrijven vertegenwoordigd, waaronder de Cocka2 Bar in Jomtien complex, een gezellige bar die zich richt op de gay community.

Politie van verschillende divisies was aanwezig, maar eigelijk voornamelijk om het verkeer te regelen, zo’n vredige sfeer heerste er gisteren. 

Pattaya is geen plaats waar je waarschijnlijk openlijke vijandigheid tegen seksuele minderheden zult zien. Het enige verzet kwam van verschillende automobilisten die vastzaten in de eindeloze rij niet-paradeverkeer vanaf de Sukhumvit-snelweg en die wel een uur geduldig moesten wachten terwijl de parade zich ontvouwde. ‘Het maakt me niet uit wat ze doen, maar niet op zaterdagmiddag,’ mompelde een chauffeur terwijl hij de sleutel in het contact omdraaide.

Olleke Bolleke in Pattaya 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!