Eerlijke taxichauffeur uit Bangkok brengt een vergeten tas met 80.000 baht terug naar de rechtmatige eigenaar 

BANGKOK:- Een Thaise taxichauffeur bewees dat niet alle taxichauffeurs uit deze hoofdstad boeven zijn toen, hij 80.000 baht cash, samen met persoonlijke bezittingen, aan een Maldivische man teruggaf die hij tijdens de rit van de Banthat Thong Road naar de Pradipat Road was vergeten.

De Maldivische man, Mr. Ali Hafeez, liet zijn rugzak achter in een oranje taxi toen van Banthat Thong Road naar een winkel met reserveonderdelen aan Pradipat Road vervoerd was. Hafeez zocht hulp bij een andere taxichauffeur, Siroj Chaisirin, die Hafeez eerder zijn contactpersoon informatie had gegeven.

Siroj vergezelde Hafeez naar een politiebureau om aangifte te doen en vervolgens naar het radiostation Phithak Santirat om een ​​bericht over de verloren tas uit te zenden op een populaire zender voor taxichauffeurs.

Terwijl agenten beveiligingsbeelden controleerden om de oranje taxi te identificeren, arriveerde de chauffeur, Suphat Suraphon, bij het radiostation om de verloren rugzak en de inhoud ervan terug te geven.

Alles in de rugzak was onaangeroerd, inclusief een telefooncharger, een korte broek, een paspoort, 28.658 baht aan Thais contant geld, 147.300 baht), 1.690 Maldivische Rufiyaa (3.070 baht) en 2.840 Sri Lankaanse roepie (346 baht). De totale waarde van het contante geld bedroeg bijna 80.000 baht.

Khun Suphat legde uit dat Hafeez en twee vrienden die dag zijn taxi hadden genomen. Nadat hij ze had afgeleverd, brak zijn autoruit per ongeluk, waardoor hij zich voor reparatie naar een garage haastte. Terwijl hij de auto opruimde, vond hij de rugzak en de inhoud ervan.

Ondanks dat hij verrast was door de hoeveelheid geld, was Suphat vastbesloten het terug te geven. Hij zei dat hij verloren voorwerpen meerdere keren eerder had gevonden en deze altijd aan de rechtmatige eigenaren had teruggegeven. Hij sprak de hoop uit dat andere taxichauffeurs hetzelfde zouden doen.

Hafeez bedankte Siroj ook voor zijn hulp bij het terugvinden van zijn tas. Hij was erg dankbaar dat zijn waardevolle spullen terugkwamen.

Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: ไจตนย์ : jaitana channel

Tags:

Eén gedachte over “Eerlijke taxichauffeur uit Bangkok brengt een vergeten tas met 80.000 baht terug naar de rechtmatige eigenaar ”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!