Phetchaburi treedt hard op tegen illegale drugs en e-sigaretten

PHETCHABURI:- De provinciale autoriteiten intensiveren de inspanningen om illegale drugs en e-sigaretten te bestrijden in het kader van een urgent overheidsbeleid.

De provincie richt zich op het verscherpen van de controles in onderwijsinstellingen, het uitvoeren van inspecties en inbeslagnames, en het nauwlettend volgen van de voortgang bij het handhaven van de orde en het voorkomen van drugsgerelateerde misdaden.

Vice-gouverneur, Khun Phakhaphat Songwatthanayuth woonde, samen met hoofden van overheidsinstanties en functionarissen, een bijeenkomst bij van het Phetchaburi Provinciaal Vredeshandhavingscomité en het Provinciaal Centrum voor Preventie en Onderdrukking van Narcotica. Tijdens de bijeenkomst schetste de vice-gouverneur de alomvattende aanpak van de provincie op het gebied van de openbare veiligheid, waaronder de inspectie van dienstverlenende bedrijven, uitgaansgelegenheden en vissersboten.

De vice-gouverneur uitte zijn bijzondere bezorgdheid over kinderen en jongeren, vooral die in gezinnen met drugsgebruikers, en drong aan op preventieve maatregelen om mogelijk geweld en daarmee samenhangende psychiatrische problemen te voorkomen. Hij riep op tot een collectieve inspanning om gebruikers zo snel mogelijk te monitoren en in behandeling te nemen.

Bovendien benadrukte Khun Songwatthanayuth het groeiende gebruik van e-sigaretten onder kinderen, studenten en jongeren. Hij drong er bij naaste medewerkers en onderwijsinstellingen op aan om hen te helpen controleren en verzorgen. De provincie volgt ook recente arrestaties in verband met de verkoop van e-sigaretten.

Administratieve functionarissen van het Mueang Phetchaburi District en de Special Operations Unit van de provinciale vrijwilligers van Phetchaburi hebben onlangs personen gearresteerd die e-sigaretten verkochten in het hoofddistrict van Phetchaburi. 

De operatie resulteerde in de inbeslagname van meer dan 400 artikelen, waaronder e-sigaretten voor eenmalig gebruik, navulbare apparaten voor e-sigaretten, spoelen voor e-sigaretten, navulvloeistoffen en vloeistoffen voor e-sigaretten voor eenmalig gebruik, met een totale waarde van ongeveer 183.590 baht.

De vice-gouverneur heeft alle partijen opgedragen om degenen die illegaal e-sigaretten in het gebied verkopen strikt te handhaven en hard aan te pakken.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: หัวหินวันนี้

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!