UPDATE | Verhuurbedrijf voor elektrische scooters in Pattaya gesommeerd om de activiteiten tijdelijk stop te zetten

PATTAYA:- Een verhuurbedrijf voor elektrische scooters in  Pattaya heeft van de politie en stadsfunctionarissen van Pattaya de opdracht gekregen om tijdelijk de activiteiten stop te zetten in afwachting van onderzoek naar de naleving van de Thaise verkeerswetten.

Hier eerst de vorige publicatie van uw nieuwsbeer: https://ollekebolleke.info/elektrische-verhuurscooters-duiken-op-in-pattaya-wat-juridische-zorgen-doet-rijzen/

Gisteren bezocht de politie het hoofdkantoor van Gogo Transtech Co., Ltd., een verhuurbedrijf voor elektrische scooters dat actief is in Pattaya. De inspectie werd uitgevoerd naar aanleiding van zorgen van bewoners over de vraag of de blauwe elektrische scooters van het bedrijf wel of niet legaal op de openbare weg mogen rijden.

Tijdens het bezoek vonden de autoriteiten honderden elektrische scooters geparkeerd bij het bedrijf. Khun Nee,administratief medewerker bij het bedrijf, legde aan de autoriteiten uit dat de scooters geclassificeerd zijn als elektrische fietsen met een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. Ze kunnen op één volle accu een afstand van 45 kilometer afleggen en hebben een vermogen van 250 watt. De scooters zijn milieuvriendelijk, veilig en produceren geen schadelijke emissies, zei khun Nee.

Khun Nee legde verder uit dat de huurprijs voor de eerste 5 kilometer 3 baht bedraagt, en daarna stijgt naar 5 baht per kilometer. Gebruikers kunnen de scooters huren via een mobiele app. Ze beweerde dat de scooterverhuurdiensten van haar bedrijf erg populair zijn in  Bangkok en Chiang Mai, vooral onder studenten en toeristen die korte afstanden binnen stadscentra moeten afleggen.

Na de inspectie werd er een bijeenkomst gehouden op het politiebureau van  Pattaya om de wettigheid van de diensten van Gogo Transtech te bespreken. De bijeenkomst werd bijgewoond door vertegenwoordigers van verschillende instanties, waaronder de permanente secretaris van het district Banglamung, de toeristenpolitie, de immigratiepolitie, ambtenaren van de stad  Pattaya en de heer Chan Pusam, de eigenaar en manager van Gogo Transtech Co., Ltd.

De bijeenkomst richtte zich op het vinden van oplossingen met betrekking tot de juridische aspecten van de bedrijfsregistratie van het bedrijf, evenals de regelgeving voor het huren en besturen van elektrische scooters op de openbare weg.

De politie van Pattaya nam vervolgens contact op met het Transportbureau van het district Banglamung om de wettelijke vergunningsvereisten voor het gebruik van dergelijke scooters op de openbare weg te bespreken. Er werd echter begrepen dat het registratieproces is uitgesteld vanwege onzekerheden over de voertuigclassificatie, het laadvermogen en de motorinhoud, die naar verluidt niet aan bepaalde wettelijke normen voldoen.

Niettemin vertelde khun Chan, de eigenaar van het bedrijf, aan de autoriteiten dat hij bereid is verantwoordelijkheid te nemen voor eventuele problemen die zich voordoen en aan alle wettelijke vereisten te voldoen.

Chan legde verder uit dat het bedrijf een ongevallenverzekering voor alle rijders aanbiedt. Hij kondigde ook aan dat er morgen een bijeenkomst zal plaatsvinden met het juridische team van het bedrijf en relevante overheidsinstanties om opheldering over de kwestie te verkrijgen.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: KhaoSod.com

Tags:

2 gedachten aan “UPDATE | Verhuurbedrijf voor elektrische scooters in Pattaya gesommeerd om de activiteiten tijdelijk stop te zetten”

  1. Wat veiligheid betreft is het een ideaal vervoer middel.
    Niet harder dan 25 km p u
    Er rijden al verschillende modellen rond, maar lijken niet op een scooter!
    Geen helm plicht.
    Geen stinkende uitlaat.
    Geruisloos.👍👍👍👍👍

    Maar ik ben benieuwd of die ook van de weg af moeten..

    Volgende stap misschien de e bike???
    Ik blijf gewoon maar fietsen , nergens problemen mee.
    Ook na een borrel 🍻🍻 .maar blijf oppassen 😇😇😇

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!