UPDATE | De eigenaar van een zgn. Thaise “Lijger welp” in Oost-Thailand wordt geconfronteerd met juridische stappen

CHACHOENGSAO:- De directeur van de Thaise Nationale Parken, afdeling fauna & flora, Khun Atthaphon Charoenchansa, heft publiekelijk een update bekend gemaakt over loslopende tijgerwelp in het tambon Bang Pakong in de provincie Chachoengsao.

Volgens khun Atthaphon heeft de eigenaar van de tijgerwelp naar verluidt toegegeven dat er geen lijger was, zoals hij eerder aan de officieren van het Nationaal Park had verteld en bekende dat hij dit uit zijn duim gezogen had.

Op de boerderij werden alleen tijger- en leeuwenwelpen verzorgd. De officieren van het Nationaal Park zijn van plan een proces-verbaal op te maken om de eigenaar van het tijgerwelp verantwoordelijk te houden voor hun misdaden: het vrijlaten van een beschermd wild dier, het tijgerwelp, vrij van de zorg van de eigenaar, het bezitten van een beschermd dier zonder wettelijke vergunning, en andere daarmee samenhangende misdaden. overtredingen, zo vertelde Atthaphon.

Hij voegde er verder aan toe dat tijgers en leeuwen, beschermde dieren, op een CITES-lijst staan ​​waarop de Nationale Parkafdeling toezicht moet houden met betrekking tot het importeren, exporteren, verzorgen en verplaatsen ervan. Lijgers stonden echter niet op de CITES-lijst.

De tijgerwelp arriveerde onlangs in het Bueng Chawak Wildlife Management Development Centre nadat de eigenaar de opdracht had gekregen de welp op te sturen voor verder onderzoek.

De vrouwelijke welp zou van drie tot vier maanden oud zijn met een gewicht van 20.5 kilogram en in een uiterst gezonde toestand verkeerde.

Officieren van het Nationaal Park zeiden dat het erg speels en vriendelijk voor mensen was en had geen natuurlijke angst voor mensen omdat hij door mensen was opgevoed.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: Thairath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!