Thaise overheid geeft opdracht tot maken van Engelse tests op universiteiten Thailand om de nationale taalnorm op te krikken

BANGKOK:- De Thaise regering heeft aangekondigd dat de Engelse taalvaardigheid van studenten op s’lands universiteiten moet worden getest en dienen te voldoen aan de normen van het gemeenschappelijk Europees referentiekader voor Talen (CEFR) voordat ze kunnen afstuderen.

Volgens de regeringswoordvoerder, Khun Chai Wacharonke kan elke universiteit zijn eigen tests maken, maar moeten de beoordelingen voldoen aan de ERK-normen. 

Het ERK, een internationale standaard voor het beschrijven van taalvaardigheden op een schaal van zes niveaus van A1 tot C2, is bedoeld om ervoor te zorgen dat afgestudeerden bepaalde minimumniveaus bereiken. Diplomastudenten moeten minimaal het B1-niveau bereiken, bachelorstudenten moeten het B2-niveau bereiken en postdoctorale studenten moeten het C1-niveau bereiken, aldus Chai. 

Premier Srettha Thavisin heeft opdracht gegeven dat de testen op 28 november van dit jaar zullen plaatsvinden. Hij benadrukt de urgentie van maatregelen om de Engelse taalvaardigheid van universiteitsstudenten in het hele land te verbeteren. Het ministerie van Hoger Onderwijs, Wetenschap, Onderzoek en Innovatie volgt de opdracht en roept universiteiten op om de test in te voeren.

De premier wil graag een hoogopgeleide beroepsbevolking ontwikkelen met internationaal erkende taalvaardigheden, aldus woordvoerder Khun Chai. Het beheersen van de Engelse taal is gunstig voor toerisme, handel, investeringen en onderzoek.

Olleke Bolleke in Thailand 

Tags:

Eén gedachte over “Thaise overheid geeft opdracht tot maken van Engelse tests op universiteiten Thailand om de nationale taalnorm op te krikken”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!