Chinese toeriste tikt in Bangkok 1,4 miljoen baht af voor nagemaakt Hermes-handtasje

BANGKOK:- Nadat zij was misleid om een ​​nagemaakte Hermes-krokodillenleren handtas te kopen van een verkoper in de wijk Ratchaprasong in Bangkok, uitte een Chinese toeriste haar frustratie over het ontbreken van een overheidsinstantie om de rechten van toeristen te beschermen.

Foto ter illustratie

Het slachtoffer, de 27-jarige Mrs. Deng, echtgenote van een in Singapore gevestigde Chinese zakenman, schakelde gisteren, 10 januari, een advocaat in om het incident aan de media te melden. Ze vertelde dat ze de tas van 1,4 miljoen baht op 1 oktober via de Instagram van de verkoper had gekocht, waarna deze tas door een Thais authenticatie-instituut voor luxe goederen als nep werd bestempeld.

Ondanks meerdere klachten van de politie weigerde de verkoper de aankoopprijs terug te betalen, maar bood hij in plaats daarvan aan de waardeloze replica terug te kopen met een korting van 420.000 baht.

Via een tolk klaagde Mrs. Deng, die al enige tijd in Thailand woonde, over het gebrek aan mogelijkheden voor kortetermijntoeristen die gedupeerd werden door namaakverkopers, meldde KhaoSod English.

Ze vraagt de Thaise regering nu om het probleem aan te pakken, omdat ze bang was dat het toerisme en winkelen zou kunnen ontmoedigen.

“Ik zou de regering willen vragen om in deze kwestie te helpen. Ik ben bang dat toeristen die ervaren wat ik heb meegemaakt, misschien bang zijn om Thailand te bezoeken.”

Olleke Bolleke in Thailand

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!