Online gekochte zonnepanelen zetten een woning in Centraal Thailand in volle hens

PATHUMTHANI:- Een allesverwoestende brand, veroorzaakt door op internet gekochte zonnepanelen zorgde ervaar dat een compleet huis in het Bang Khu Wat-district van de provincie Pathumthani tot de grond toe afbrandde.

Het ongeval vond plaats in het tambon Bang Khu Wat, in het hoofddistrict van Pathumthani, waarbij het huis en de volledige interieur ervan werden verwoest.

In het op palen staande huis was bedekt met gegalvaniseerde platen, woonde een gezin van vier personen: een zoon, een kleinzoon, een kleindochter en een klein kind van de kleinzoon. De patriarch van het huis, de 80-jarige Sompong Boonrod, woonde vanwege zijn beroep als visser apart aan het kanaal.

Het belangrijkste inkomen van het gezin kwam uit de visserij, wat hij dagelijks deed, waarbij zijn zoon hielp met de verkoop en ongeveer 300-400 baht per dag verdiende, hoewel er op sommige dagen geen inkomen was. De kleinzoon werkte als taxichauffeur, maar zijn inkomsten waren onvoorspelbaar en er waren geen andere inkomstenbronnen, wat een aanzienlijke financiële last met zich meebracht.

Het huis was niet aangesloten op het elektriciteitsnet en het gezin vertrouwde uitsluitend op de zonnepanelen dat ze via een online website hadden gekocht. Er wordt aangenomen dat een elektrische kortsluiting in de zonnecel de brand heeft veroorzaakt. Op het moment van het incident was er niemand thuis, waardoor de woning tot de grond toe afbrandde.

Door de brand zit het gezin gezin nu letterlijk en figuurlijk in zak en as, omdat hun hele hebben en houden in het huis was.

Gelukkig raakte niemand gewond, maar toen de brand uitbrak, was Sompong samen met brandweerlieden ter plaatse, maar hij kon alleen hulpeloos toekijken hoe zijn huis, zijn enige bezit, door vlammen werd verteerd. Na het incident is er door de betrokken autoriteiten eerste hulp verleend, maar dit is bij lange na niet voldoende.

Gisteren heeft de Bang Khu Wat-gemeenschap het gezin voorzien van overlevingstassen en beddengoed. Degenen die de familie willen helpen kunnen een donatie doen op bovenstaand adres of geld overmaken op rekeningnummer 013672212369 van Sompong Boonrod bij de Government Savings Bank, Pathumthani Branch, zo las uw nieuwsbeer in het Thaise KhaoSod.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!