De brandstofprijzen dalen maar de Thaise gemeenschap blijft worstelen met de hoge kosten van levensonderhoud

PATTAYA:- In de nasleep van de recente aankondiging waarin een verlaging van 2,50 Baht per liter voor benzine en diesel wordt beschreven, stromen de mensen sinds gisteren weer naar de benzinestations. 

Het nieuws, dat werd onthuld via een gezamenlijke inspanning van de PTT en Bangchak, waarin de aanpassingen van de detailhandelsprijzen (exclusief diesel) werden uiteengezet, heeft bij verschillende tankstations in het hele land een voelbare drukte teweeggebracht.

Het besluit om de benzine- en dieselprijzen met respectievelijk 2,50 baht per liter en 1 baht per liter te verlagen, heeft enthousiasme onder auto- en motorbezitters gewekt.

Ze staan ​​gretig in de rij bij de pompen en anticiperen op de start van het initiatief dat gisteren om 5 uur in de ochtend inging, wat een welkome opluchting inluidt voor degenen die geduldig wachten op een positieve verschuiving in de brandstofprijzen.

Khun Chidchom Nadi, een 65-jarige motortaxichauffeur uit Pattaya uitte zijn vreugde over de verlaagde brandstofprijzen, maar onderstreepte tegelijkertijd de noodzaak van substantiëlere overheidsinterventies. Hij wees erop dat hoge brandstofprijzen niet de enige last voor zijn levensonderhoud waren, maar dat andere essentiële zaken zoals suiker-, water- en elektriciteitskosten een even belangrijke rol speelden. 

Ondanks dat hij de voordelen van verlaagde brandstofprijzen erkende, wees hij op de noodzaak voor bredere economische maatregelen om de uitdagingen aan te pakken waarmee het publiek wordt geconfronteerd.

De mening van khun Chidchom vond weerklank bij anderen in soortgelijke beroepen. Hoewel de gedaalde brandstofprijzen een stap in de goede richting zijn, worden ze gezien als een klein uitstel te midden van bredere economische uitdagingen. Ook al genieten motortaxichauffeurs van een betaalbaardere rit terwijl de brandstofprijzen dalen tot onder de 40 baht per liter, ze worstelen met de last van andere stijgende kosten.

Hoewel deze verlaging als een welkom nieuwjaarsgeschenk voor het publiek dient, blijven er onzekerheden bestaan ​​als gevolg van de volatiele aard van de prijzen voor ruwe olie op de wereldmarkt. 

Aanhoudende geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten kunnen mogelijk een impact hebben op de mondiale olieprijzen, waardoor burgers ertoe worden aangezet waakzaam te blijven en hun brandstofverbruiksgewoonten dienovereenkomstig aan te passen.

Olleke Bolleke in Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!