Phuket opent een “sandbox programma’ om de gezondheid en veiligheid van toeristen te bevorderen.

PHUKET:-  Het zogenaamde ‘Safety Phuket Island Sandbox’ gaat op Pa Tong Beach en Walking Street in het hoofddistrict officieel van start op 26 november, dit als onderdeel van een proefproject van het ministerie van Volksgezondheid om de gezondheid en veiligheid van toeristen te bevorderen.

Volgens dr. Kusak Kukiattikoon, hoofd van de gezondheidsafdeling van Phuket, zal tijdens het openingsevenement worden voorgezeten door premier Srettha Thavisin. Deze gezondheids- en veiligheidscampagne 100 dagen zal duren.

Het programma zal ook worden geïmplementeerd in 13 provincies met veel toeristenverkeer, waarbij zorgaanbieders de verantwoordelijkheid hiervoor op zich nemen.

Het doel is om het vertrouwen van toeristen in de medische zorg van de lokale autoriteiten te vergroten. Verwacht wordt dat hierdoor het aantal toeristen zal toenemen, wat een positief effect zal hebben op de lokale economie.

Tot de aangeboden diensten behoort onder meer een medisch team ‘Sky Doctor’, en er worden ook ‘Green Health’-certificaten uitgereikt voor gezondheidsbevorderende hotels en toeristische attracties. Ook de ziekenhuisfaciliteiten en de kwaliteit van de medische zorg moeten worden verbeterd.

Ook de voedselveiligheid van gerechten bereid door straatverkopers krijgt prioriteit. Naast Phuket wordt het programma uitgebreid naar 12 andere provincies: Bangkok, Nan, Sukhothai, Kamphaeng Phet, Ayutthaya, Phetchaburi, Rayong, Kalasin, Udon Thani, Nakhon Ratchasima, Trang en Ubon Ratchathani.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!