Kabinet Thailand geeft groen licht voor een vast tarief van 20 baht voor de paarse en rode lijnen in Bangkok

BANGKOK:- Het kabinet heeft gisteren met onmiddellijke ingang een vast tarief van 20 baht goedgekeurd voor de MRT Purple en Red elektrische treinlijnen in Bangkok. Het kabinet had de wekelijkse bijeenkomst een dag vooruitgeschoven, omdat premier Srettha Thavisin deze week China bezoekt.

De minister van Transport, Khun  Suriya Juangroongruangkit zei dat het tarief van 20 baht deel uitmaakte van het dringende “Quick Win”-verkiezingsbeleid dat de coalitieleidende Pheu Thai-partij aan de kiezers beloofde.

De tarieftarieven voor de twee lijnen varieerden voorheen van 14 baht tot 42 baht, afhankelijk van de afgelegde afstand.

Het vaste tarief van 20 baht werd aanvankelijk uitgeprobeerd op de Paarse lijn van Taopoon naar Bang Phai (23 kilometer, 16 stations) en de Rode Lijn van Bang Sue naar Taling Chan (26 km, 10 stations) en van Bang Sue naar Rangsit (15 km). , vier stations).

Khun Suriya bezocht het centraal station Krung Thep Apiwat, het eerste station aan de Rode Lijn, om toezicht te houden op de introductie van het tarief van 20 baht.

Hij zei dat het tarief aanvankelijk was gepland als nieuwjaarscadeau, maar dat de regering het had opgeschoven om de lasten voor de mensen te verlichten.

Suriya voegde eraan toe dat hij verwacht dat meer pendelaars de twee lijnen gaan gebruiken, waarbij minstens 10.000 meer pendelaars de paarse lijn gebruiken en 5.000 meer op de rode lijn.

Hij voegde eraan toe dat het ministerie van Transport een commissie zou oprichten om gesprekken te voeren met particuliere exploitanten van andere elektrische spoorwegen om ook een vast tarief van 20 baht aan te nemen.

Olleke Bolleke in Bangkok

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!