UPDATE : De verdachte van moord op voormalige ambassadeur in Bangkok gevlucht naar Myanmar

BANGKOK:- De jongeman uit Myanmar die gezocht wordt  voor de moord op de voormalige Thaise ambassadeur in Denemarken, Khun Vichit Vichitmarn, blijkt de volgende dag uit Thailand gevlucht te zijn, hij stak de grens over naar Myanmar in de provincie Chiang Rai. 

Generaal Attapol Anusit, commandant van de Metropolitan Police Division 2, zei dat de enige verdachte in dit stadium de 19-jarige khun Sai Myat Moe was, hij zou een Myanmarese staatsburger zijn.

Generaal Attapol zei dat de verdachte een huisschilder was. Op camerabeelden was te zien dat hij op 25 september bij het huis van het slachtoffer in de woonwijk aankwam. Vichit opende de poort en liet hem binnen. 

Drie dagen later zou de verdachte het slachtoffer op de eerste verdieping van de woning hebben mishandeld. Vichit vluchtte naar het toilet op de tweede verdieping, waar zijn aanvaller hem met een mes bedreigde, waardoor de voormalige ambassadeur werd gedwongen zijn pincode bekend te maken. Nadat de verdachte de pincode had gekregen, zou hij het slachtoffer herhaaldelijk hebben neergestoken, waardoor hij om het leven kwam. 

De verdachte zou vervolgens alle waardevolle spullen hebben gestolen die hij in de woning kon vinden en is met een taxi de woonwijk ontvlucht.

Vichit’s mobiele telefoons en tabletcomputers werden vermist in het huis. Honderdduizenden baht werden later afgeschreven van de rekening van Vichit bij een geldautomaat in een winkelcentrum in de regio Lat Phrao. 

De verdachte ging vervolgens naar het Mo Chit-busstation en nam een ​​bus naar het noorden naar de provincie Chiang Rai, die grenst aan Myanmar. 

Generaal Attapol zei dat de immigratiepolitie van Chiang Rai meldde dat de verdachte op 29 september om 07.22 uur Myanmar was binnengekomen via de grensovergang Mae Sai.

Olleke Bolleke in Bangkok 

Tags:

Eén gedachte over “UPDATE : De verdachte van moord op voormalige ambassadeur in Bangkok gevlucht naar Myanmar”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!