UPDATE |  De drijvende markt van Pattaya gaat komende dinsdag 12 september weer open

PATTAYA:- De drijvende markt van Pattaya is van plan te heropenen na een grote en verwoestende brand op 7 september.De directeur, tevens advocaat van de markt, Khun Sumaphon Srimueang, kondigde gisteren een snelle heropening van de drijvende markt aan.

Khun Sumaphon vertelde tegen de lokale pers over het brandincident. “Beveiligers zagen op de avond van de brand rond 7 uur wat rook en vuur vanuit het midden van de faciliteit. Ze zijn allemaal getraind in de basisbrandpreventie. Er stond in die tijd echter een harde wind en de marktstructuren waren grotendeels gemaakt van hout dat gemakkelijk brandbaar was. Het vuur verspreidde zich zeer snel. Onze bewakers en personeel hebben de getroffen gebieden snel geëvacueerd, wat een belangrijke reden is dat er geen noemenswaardige gewonden en geen doden vielen.”

“Brandweerlieden werden gebeld en zij arriveerden snel en hadden de brand uiteindelijk na 10 uur onder controle. Uit het brandincident hebben we gezien dat iedereen in Pattaya elkaar helpt. Dank aan alle relevante autoriteiten, de forensische politie en functionarissen van de civiel ingenieurs van het Banglamung. Deze instanties onderzoeken nog steeds de plaats van de brand om de exacte oorzaak van de brand te achterhalen, maar deze is nog steeds onduidelijk”, legt khun Sumaphon uit.

“De schade bedraagt ​​ongeveer 30 procent van de totale oppervlakte van de markt, die zich grotendeels in de ‘Noordelijke’ zone bevindt, slechts één van onze vier zone-attracties. De schadekosten worden geschat op ongeveer 70 miljoen baht. Deze kosten omvatten niet de schadekosten voor ondernemers op de markt. We hebben wel een verzekering voor de markt, maar niet voor een aanzienlijk bedrag, maar we werken aan het verduidelijken van de betalingsstructuur vanaf het moment van schrijven en hoe de schade kan worden hersteld”, voegde khun Sumaphon eraan toe.

“Veel geplande tourprogramma’s naar het park zijn geannuleerd, maar we hebben aanzienlijke steun ontvangen in plaats van klachten van klanten. Getroffen ondernemers op de markt zullen eveneens een vergoeding ontvangen van de marktverzekering. 

We willen geen vergeten herkenningspunt in Pattaya zijn. 
We hadden al vóór de brand gepland om deze maand een nieuwe zone te openen. De verwachting is dat de markt komende dinsdag, 12 september weer open gaat, hoewel sommige gebieden mogelijk nog in reparatie zijn en ontoegankelijk. Het grootste deel van het park en veel attracties zijn onbeschadigd en brandinspecteurs en ingenieurs hebben verzekerd dat deze delen veilig kunnen worden heropend,” zo merkte khun Sumaphon merkte op.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!