De anticorruptie commissie van Thailand zegt dat er 15 hooggeplaatste mensen de erfgenaam van Red Bull hebben geholpen gerechtigheid te ontwijken

BANGKOK:- Vijftien mensen zijn beschuldigd van wangedrag in de hit-and-run-zaak uit 2012 waarbij Red Bull-erfgenaam Vorayuth Yoovidhya betrokken was, zo maakte de secretaris-generaal, Khun Niwatchai Kasemmongkol van de anticorruptie commissie van Thailand. De tegen zijn pensioen lopende politieagent Wichian Klanprasert kwam om bij het beruchte incident.

Khun Niwatchai bevestigde dat een commissiecommissie tijdens een bijeenkomst van 5 september besloot degenen te beschuldigen die betrokken waren bij het intrekken van de aanklacht tegen Vorayuth, daarbij verwijzend naar bewijsmateriaal dat knoeide met de snelheid van het voertuig waarin hij reed.

Niwatchai gaf geen gedetailleerde informatie over de vijftien beschuldigden en zei dat hij nog steeds wachtte op het officiële rapport van de commissie voordat hij verdere opmerkingen maakte.

De voormalige hoofdcommissaris van de nationale politie Somyos Pumphanmuang en voormalig plv.  procureur-generaal Nate Naksuk zijn echter OOK beschuldigd van wangedrag.

Niwatchai zei ook dat generaal-generaal Permpoon Chidchob, de voormalige assistent-hoofd van de nationale politie, die bij deze zaak betrokken is, ook door de NCCC-commissie was beschuldigd.

De aanklachten tegen hem zijn echter minder ernstig en zijn doorverwezen naar de politie voor disciplinaire maatregelen.

Volgens berichten heeft Permpoon Vorayuth mogelijk geholpen door het initiatief van Nate om alle aanklachten tegen Vorayuth in te trekken te onderschrijven.

Olleke Bolleke in Thailand
Bron: DailyNews 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!