De regen zal meer misère naar Noord en Noordoost Thailand brengen

BANGKOK:- Het Thais meteorologisch instituut heeft vandaag gewaarschuwd voor zware tot zeer zware regenval in het noorden en noordoosten van Thailand, terwijl de rest van het land geïsoleerde onweersbuien zou kunnen ervaren. Deze regenbuien zijn het resultaat van een sterke moessonbak die zich over het noorden en het noordoosten uitstrekt en samenkomt met de lagedrukcel boven de Golf van Tonkin.

Ondertussen zal de gematigde zuidwestelijke moesson die over de Andaman Zee, het Midden-Oosten, het Zuiden en de Golf heerst, geïsoleerde onweersbuien naar deze gebieden brengen.

Het TMD adviseerde de mensen om op hun hoede te zijn voor regenaccumulatie die plotselinge overstromingen en overstromingen kan veroorzaken, vooral langs uitlopers in de buurt van waterwegen en laaglanden. Ook bij onweer moeten weggebruikers extra voorzichtig zijn.

Voor de omstandigheden op zee zijn de golven in de bovenste Andamanse Zee en de bovenste Golf ongeveer 2 meter hoog en hoger bij onweersbuien. De lagere Andamanse Zee en de lagere Golf zullen echter te maken krijgen met kalmere zeeën met golfhoogtes van ongeveer 1 tot 2 meter.

Alle schepen in de bovenste Andamanse Zee en de bovenste Golf moeten voorzichtig varen en wegblijven van gebieden met onweer, zo waarschuwde het TMD.

Het vermeldde ook dat de laatste tropische storm Yun-Yeung in de oostelijke Stille Oceaan naar verwachting vrijdag en zaterdag richting het oostelijke deel van Japan zal trekken. Deze storm heeft geen effect op Thailand.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand
Bron: TMD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!