Fatale familievete over vermiste kat eindigt met een dodelijke schietpartij in Noord-Thailand 

PHETCHABUN:- Een 70-jarige man heeft zijn 43-jarige zoon na een verhitte discussie over een vermiste huiskat doodgeschoten. Het incident vond plaats bij hun 2-verdiepingen tellende houten huis in het Nong Phai-district van de provincie Phetchabun.

Kolonel Montri Phulketkit, een rechercheur van bureau Nong Phai, werd gisteren op de hoogte gebracht van het incident en coördineerde onmiddellijk met de dienstdoende arts van het Nong Phai-ziekenhuis en het noodhulpteam om de scène te onderzoeken.

Het slachtoffer werd dood aangetroffen buiten het huis, naast zijn motor. De zoon was in de rug geschoten, zijn vader, die ter plaatse wachtte, bekende dat hij zijn zoon had neergeschoten met een jachtgeweer met lange loop.

De politie en dr. Kanyanat Kitithanon, de dienstdoende arts van het Nong Phai-ziekenhuis, gingen door met de autopsie en namen de vader in hechtenis voor verder ondervraging op de plaats delict.

Volgens het eerste onderzoek en de verklaring van de moeder van het slachtoffer en de echtgenote van de verdachte woonde de vader alleen met zijn zoon in de woning waar het schietincident plaatsvond.

De vader, die de gewoonte had alcohol te drinken en te dreigen met geweld als hij dronken was, had ervoor gezorgd dat de zoon bij zijn zus ging introk, die tegenover hun huis woonde.

Het geschil dat tot de fatale schietpartij leidde, begon toen de kat van de zoon vermist werd. De vader dreigde in een vlaag van woede zijn zoon neer te schieten, waarop de zoon antwoordde: “Ga je gang en schiet.”

De woedende vader pakte vervolgens zijn geweer en schoot zijn zoon neer, wat resulteerde in zijn onmiddellijke dood.

De tragedie  vond plaats op 5 september rond 18.50 uur, maar de autoriteiten werden pas de volgende dag gewaarschuwd. De vader zit momenteel in hechtenis terwijl het onderzoek voortduurt, zo vermelde Sanook News.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Sanook News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!