Oplichters in Pattaya doen zich voor als politieagenten om kleine winkeliers af te persen 

PATTAYA:- Een groep winkeleigenaren in Pattaya is het slachtoffer geworden van afperserij waarbij ze werden gedwongen aanzienlijke bedragen te betalen om arrestatie door landgenoten die zich voordeden als politieagenten te voorkomen.

Bij het plan was een bende mannen betrokken die zich verkleedden als politieagenten en winkels benaderden die beweerden inspecties uit te voeren op illegale koopwaar. Deze winkels verkochten voornamelijk goederen die bedoeld waren voor consumenten in Myanmar. De slachtoffers werden gedwongen tot het betalen van bedragen variërend van 2000 baht tot 20,000 baht, in ruil voor het feit dat ze niet werden aangehouden voor het verkopen van producten zonder vergunning.

Meerdere slachtoffers hebben sindsdien hun ervaringen gemeld bij het politiebureau van Pattaya. Eén slachtoffer, de 40-jarige khun Mongkol Thiangkhaem, vertelde dat deze ongure lui hem en zijn vriendin hadden benaderd en zichzelf ten onrechte als agenten hadden geïdentificeerd.

Ze eisten dat de winkel een boete zou betalen voor het verkopen van producten die bedoeld waren voor consumenten in Myanmar, onder het voorwendsel dat er geen Thaise banderols aanwezig waren. Uit angst voor juridische complicaties en omdat ze geen problemen wilden, betaalden Mongkol en zijn vriendin 20,000 Baht om de confrontatie te beëindigen.

Een ander slachtoffer, Khun Arisa Hanchengchai, onthulde dat dezelfde bende, die zich ook voordeed als politieagenten, dreigde een aanklacht tegen haar in te dienen wegens de verkoop van goederen uit Myanmar en betalingen voor clementie eiste. Hoewel zij en haar collega’s aanvankelijk onzeker waren over de legitimiteit van deze claims, betaalden ze toch het geheel geëiste bedrag.

Vervolgens probeerde de bende maandelijkse betalingen van Orisa af te persen. In het licht van deze ontwikkelingen diende ze een klacht in bij het politiebureau van Pattaya, ondersteund door camerabeelden die de activiteiten van de oplichters hadden vastgelegd.

Het politiebureau van Pattaya onderzoekt momenteel de zaak, maar ontkent hun betrokkenheid bij de zwendel en beweert dat de betrokken mannen geen echte agenten waren.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: Pattaya Mail

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!