Het Thais meteorologisch in instituut waarschuwt voor zeer turbulente weer in Zuid-Thailand, boten mogen niet uitvaren

PHUKET:- Het marinekantoor van Phuket heeft een strikte waarschuwing afgegeven aan alle booteigenaren vanwege de voorspellingen van turbulent weer, vooral op zee. Het meteorologisch instituut van Thailand voorspelt van morgen tot en met zaterdag harde wind, hoge golven en zware regenval voor de bovenste Andaman Zee.

De voorspelling van Nachapong Pranit, directeur van het Marine kantoor, suggereert dat de zuidwestelijke moesson zal intensiveren boven de bovenste Andaman Zee en de westkust van Zuid-Thailand. Deze weersverandering zal waarschijnlijk aanzienlijke hoeveelheden regen met zich meebrengen, waarbij sommige gebieden met extreem zware regenval het zwaarst worden getroffen, waaronder de provincies Ranong, Phang Nga, Phuket en Krabi.

In het licht van deze ontwikkelingen dringt het marinekantoor van Phuket er bij de bewoners op aan waakzaam te blijven vanwege de zware omstandigheden. Voorspellingen voorspellen windgolven in het bovenste deel van de Andaman Zee die een hoogte van 2 meter kunnen bereiken en 3 meter in onweersbuien – niet veilig voor de meeste boten.

Het advies vraagt ​​alle schepen om voorzichtig te varen en onweersgebieden te vermijden. Vooral kleine boten in het bovenste deel van de Andamanse Zee worden geadviseerd aan wal te blijven.

Khun Nachapong wees er ook op dat exploitanten van boten vorig jaar kennisgeving nr. 234⁄2564 van het ministerie van Marine moeten raadplegen. Deze regeling bepaalt dat alle boten met een lengte van minder dan 10 meter bij hoge golven en woelige zee aan de wal moeten blijven, dus vanaf morgen tot en met zaterdag.

Bootexploitanten moeten er ook voor zorgen dat alle verplichte veiligheidsuitrusting aan boord is en volledig functioneel is. Dit omvat het volgen van alle veiligheidsprotocollen, zoals het verstrekken van reddingsvesten. De waarschuwing onderstreept het belang van een veilige reis op zee, waarbij rekening wordt gehouden met de heersende weersomstandigheden en de vraag of elke boot groot en stabiel genoeg is om de hevige stormen te weerstaan.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Marine Office regio 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!