Thailand lanceert mobiele App om gebruikers te waarschuwen voor risicogebieden voor knokkelkoorts

BANGKOK:- Te midden van zorgen dat het aantal gevallen van knokkelkoorts steeds maar blijft stijgen, met meer dan 45.000 meldingen door het Department of Disease Control in de zes maanden tot juni.

Het Nationaal Agentschap voor de ontwikkeling van wetenschap en technologie (NSTDA) en het Nationaal centrum voor elektronica en computertechnologie (NECTEC) hebben samengewerkt met het ministerie van Volksgezondheid en het Department of Disease Control om een ​​mobiele applicatie genaamd “RooTun” te ontwikkelen ter ondersteuning van proactieve bewaking en controle.

De RooTun App verzamelt gegevens over de dengue-situatie om gebruikers / het publiek te waarschuwen voor het risico op de locatie die ze bezoeken en geeft ook advies over preventie, legt Dr. Naina Sahavejchaphan uit, hoofd van het Simulation and Data-Drive Research Team.

Naast het informeren van gebruikers over risicogebieden voor knokkelkoorts, geeft de app ook waarschuwingen voor andere gezondheidsrisico’s, zoals

  • COVID 19
  • PM 2,5 fijnstofniveaus
  • Warmte-index
  • Weersomstandigheden

De mobiele app kan worden gedownload via de Android Play Store en de Apple App Store.

Olleke Bolleke in Thailand 

Tags:

3 gedachten aan “Thailand lanceert mobiele App om gebruikers te waarschuwen voor risicogebieden voor knokkelkoorts”

    1. jawel hoor via de QR code die in het artikel staat, MAAR het is helemaal in het thais en geen mogelijkheid om het en in het engels te vertalen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!