Verspil géén water, Thailand gaat volgende maand te maken krijgen met watertekorten door de effecten van El Niño 

BANGKOK:- De mensen in Thailand worden aangeraden zich voor te bereiden op de gevolgen van het weerfenomeen El Niño van juli tot september. 

Volgens Khun Somkuan Tonjan, directeur van de centrale weersvoorspellingsafdeling van de Thaise Meteorologische Dienst, kan de regenval, afhankelijk van de ernst van de weersomstandigheden, jaar-op-jaar met maar liefst 10% dalen. De temperaturen zijn sinds het begin van het jaar aan het stijgen, waarbij het hoofddistrict in Tak een maximum van 44,6 °C bereikte, wat overeenkomt met de temperaturen uit 2016.

Hij voorspelde dat de komende maanden nog warmer zullen zijn omdat er dit jaar minder regendagen zijn en het regenseizoen naar verwachting in augustus zal eindigen. Mocht er een of twee tropische stormen komen, dan kan er dit jaar 5% minder regen vallen dan vorig jaar, waarschuwde hij. 

In de afgelopen 70 jaar heeft de wereld vijf Super El Niño-fenomenen meegemaakt die het weer in Thailand beïnvloedden, namelijk de seizoenen van 1972-73, 1962-63, 1991-92, 1997-98 en 2015-16.

Olleke Bolleke in Thailand

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!