De organisatoren van “Pride Parade” in Bangkok verontschuldigt zich voor schade aan kunstwerken van studenten

BANGKOK:- De organisatoren en het stadsbestuur boden gisteren hun excuses aan voor het beschadigen van kunstwerken gemaakt door studenten als onderdeel van hun afstudeerwerk, toen deelnemers aan het Bangkok Pride-evenement het Bangkok Arts and Culture Centre binnentraden en de tentoongestelde werken ondanks de verzoeken niet met rust lieten.

De Vice-gouverneur van Bangkok, Khun Sanon Wangsrangboon en Naruemit Pride Co. verontschuldigden zich voor het beschadigen van de scripties van vierdejaarsstudenten van de Silpakorn University, welke werden beschadigd door deelnemers aan Bangkok Pride tijdens hun gang in het kunstencentrum.

Khun Sanon schreef op Facebook dat hij de schade en het niet veilig stellen van de werken van de studenten in het kunstcentrum betreurt. Hij schreef dat het incident een belangrijke les is voor het organiseren van toekomstige evenementen.

Het Bangkok Art and Culture Centre staat onder toezicht van de Bangkok Metropolitan Government. De plv. gouverneur van Bangkok schreef dat de studenten hun werken een jaar voor de tentoonstelling zorgvuldig hadden voorbereid. 

De organisatoren van de Bangkok Pride 2023 van Naruemit Pride Co. verontschuldigden zich eveneens voor de schade en stemden ermee in de verantwoordelijkheid op zich te nemen. Ze zeiden ook dat ze de mening van studenten zouden overwegen om langetermijnoplossingen te vinden.

De partijen reageerden op een Facebook-klacht dat deelnemers aan de Bangkok Pride 2023, die de begane grond van het kunstencentrum binnengingen en daar hun parades voorbereidden, voorbijgingen aan verzoeken van studentenexposanten om de exposities niet aan te raken of hun items op de beursstands te plaatsen. De acties veroorzaakten onherstelbare schade aan de proefschriftexposities, waaronder geblazen glas.

De getroffen studenten probeerden tevergeefs hun werken te redden, en het management van het Bangkok Arts and Culture Centre slaagde er niet in de exposities te beschermen, hoewel de exposanten, die hadden betaald om hun werken tentoon te stellen, trotse bezoekers vroegen om ze te sparen, volgens de klacht.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!