Thaise overheid deelt gratis wietplanten uit, maar high worden op straat nog steeds verboden

In THAILAND vond gisteren een bijzondere weggeefactie plaats. De regering deelt namelijk een miljoen gratis wietplanten uit als onderdeel van een campagne om een grotere cannabisindustrie op te zetten.

De teelt van cannabis is nog maar net gelegaliseerd in Thailand, maar de overheid laat er geen gras over groeien. Door het uitdelen van gratis wietplanten hoopt de overheid een lucratieve cannabisindustrie op te zetten in het land en toeristen aan te trekken met nieuwe producten die THC (het stofje in cannabis waar je high van wordt) bevatten.

Kweken van wietplanten legaal
Eergisteren werd het kweken van wietplanten officieel legaal. En daar blijft het niet bij: de regering heeft ook meer dan 3000 gevangenen vrijgelaten die zaten opgesloten voor het kweken en handelen van wiet toen dit nog illegaal was. De minister van Gezondheidszorg, Anutin Charnvirakul, kondigde eerder via Facebook aan dat het legaliseren van het telen van wietplanten meer dan 7 miljard baht (zo’n 190 miljoen euro) per jaar kan opleveren.

Eerder besloot de Thaise overheid al om medicinale cannabis legaal te maken. Het legaliseren van de teelt van wiet is een volgende stap in de richting van een grotere cannabisindustrie.

Wiet roken in openbaar nog steeds verboden
Hoewel de regering op het gebied van cannabis steeds minder streng lijkt te worden, betekent dit niet dat iedere Thai nu zomaar een jointje mag opsteken. De nieuwe wetgeving beperkt de consumptie van cannabis nog altijd alleen tot medicinaal gebruikt en het gebruik ervan in voedsel. Ook mag er niet meer dan 0,2 procent THC in de producten zitten. Ter vergelijking: in normale wiet zit tussen de 5 en 35 procent THC. Op al het andere gebruik van wiet in het openbaar staan nog steeds hoge boetes of zelfs celstraffen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: EPA
Content: Femke van Rooijen
Bron: metronieuws.nl

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!