KHON KAEN:- De eigenaar van Bluedragon heeft zich gisteren verweerd en verklaarde zijn bedrijf niet de schuld moet krijgen van te dure loten, aangezien het “slechts een online platform biedt voor zo’n 39.000 kleine verkopers”.
Wij zijn niet verantwoordelijk voor te dure loten, zo meent de 29-jarige Pachara Messiyaporn, directeur van Bluedragon, hij hield prompt een persconferentie met zijn advocaat, Khun Ananchai Chaiyadej, aan zijn zijde om de beschuldigingen te verwerpen dat zijn bedrijf zo’n 2 miljoen loten had gekocht voor de verkoop tijdens elke tweewekelijkse trekking, wat leidde tot te dure tickets.
De beschuldigingen werden geuit door Khun Seksakol Atthaworng, een assistent van de minister van het kabinet van een premier, en Politiemuitenant-generaal Surachet Hakpal, een assistent van de korpschef van de nationale politie.
Seksakol en Surachet leidden een team van politieagenten op 25 maart door het hoofdkantoor en de filialen van Bluedragon. Ze ontdekten meer dan 2 miljoen loten, die naar verluidt in beslag waren genomen.
Khun Surachet beweerde dat Bluedragon de loten via zijn online platform 20 tot 30 Baht duurder aanbood, waardoor de tickets in het hele land te duur waren.
Khun Pachara zei dat de aantijgingen tegen zijn bedrijf niet eerlijk waren en dat het onderzoek”schade” aan het bedrijf veroorzaakten.
Hij beweerde dat zijn online platform slechts een plaats bood aan zo’n 39.000 verkopers om tickets te verkopen, zodat kopers “gemakkelijker” konden winkelen.
Khun Pachara hield vol dat zijn bedrijf niets te maken had met het vaststellen van de prijzen en dat deze uitsluitend door de verkopers zelf werden bepaald, terwijl kopers door de leverancierslijst konden bladeren om prijzen te vinden die voor hen accepteerbaar waren.
Pachara beweerde ook dat zijn bedrijf slechts 5 Baht per lot ontving als scanvergoeding en het leveren van de online platformservice.
Hij legde uit dat de Thaise Staatsloterij 100 miljoen loten uitgaf voor elke trekking en dat 31 miljoen te koop werden aangeboden aan de geregistreerde tussenpersonen voor distributie aan verenigingen, stichtingen, winkeliers en gehandicapten. De overige 69 miljoen worden via een geavanceerd boekingssysteem aan kleine verkopers overhandigd.
Pachara zei dat verschillende geautoriseerde en niet-geautoriseerde tussenpersonen tickets doorverkochten aan winkelverkopers tegen te hoge prijzen, waardoor de verkopers op hun beurt de tickets tegen hogere prijzen verkochten.
Nadat het land werd getroffen door de Covid19 pandemie, leden kleine verkopers nadeel omdat kopers er de voorkeur aan gaven de tickets rechtstreeks te kopen, dus startte hij het Bluedragon-platform om het voor kopers gemakkelijk te maken om verkopers te ontmoeten, legde hij uit.
“Dus de bewering dat Bluedragon de belangrijkste oorzaak was van de te dure tickets, is niet eerlijk tegenover het bedrijf. Iedereen weet dat de kraampjes aan de monding van sois al te dure tickets verkopen,’ zo jammerde hij.
Bluedragon is ook een hoofdsponsor van Thai League 3-voetbal, blijkbaar vanwege de winst die wordt behaald met het online platform.
Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in THAILAND
Bron: The Nation
Ik betaal hier in Khon Kaen bij de straatverkopers altijd 100 per stuk.
Als je een setje wil van dezelfde nummers komen ze zelfs op 120 baht per stuk.
Ik zou ook liever 80 baht betalen….