Het ‘Stand for Stray’-project helpt de zwerfhonden in Bangkok aan onderdak

BANGKOK:- Het “Stand for Stray”-project, dat tot doel heeft het welzijn van straathonden in gemeenschappen te verbeteren en het bewustzijn bij bewoners te creëren, is viraal gegaan onder de Thaise bevolking.

Het project is gestart in Wat Nang Nong in de wijk Chom Thong in Bangkok en in Muang Thong Thani in de wijk Pak Kret in Nonthaburi.

Daar zijn kleine, opvouwbare schuilplaatsen zijn opgezet om honden te beschermen tegen zon en regen, terwijl vrijwilligers zijn ingezet om de veiligheid en orde te waarborgen.

 “Als er vrijwilligers zijn die zwerfhonden steriliseren, vaccineren, voeren en schoonmaken, bestaat er geen risico dat rabiës zich verspreidt”, zo vertelde de groep.  

“De oplossing is dat mensen zich bewust moeten zijn en richtlijnen moeten implementeren om het probleem samen aan te pakken.”

Wie geïnteresseerd is in het opzetten van opvangcentra of meer informatie wil, kan contact opnemen met de Facebookpagina van Stand for Stray.

De zwerfhondenkwestie houdt gemeenschappen al lang achtervolgd als het om hygiëne, ongevallen en hondsdolheid gaat.

Volgens de website van Thai Rabies waren in 2019 maar liefst 109.123 honden gestrand in het hele land.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!