8-jarige jongen door ‘haai’ in Phuket aangevallen

PHUKET:- Een 8-jarig half Thais, half Oekraïens kind zou door een onbekend zeedier op Kamala Beach aan de westkust van Phuket gebeten zijn. De officier van het Department of Marine and Coastal Resources denkt dat het dier een haai zou kunnen zijn.

Het jongetje ging de zee in en werd ’s avonds omstreeks 16.30 uur bij het vallen van de vloed in zijn been gebeten.  De jongen bevond zich ongeveer 100 meter van de kust in water van ongeveer 1 meter diep.  Hij was op het moment van de aanval aan het zwemmen met zowel zijn vader als zijn moeder.

Zijn familie en lokale strandverkopers hielpen hem uit het water te halen en stuurden hem naar het Bangkok Hospital Phuket.

De dokteren hadden 30 hechtingen nodig om de lange, diepe snee in zijn rechterkuit te dichten. De lokale bevolking en verkopers die getuige waren van het ongeval, dachten dat het een zeesnoekvis, een soort barracuda, zou kunnen zijn die het kind beet, aangezien een Chinese toerist 2 jaar geleden betrokken was bij een soortgelijke aanval, een Australiër op Karon Beach in 2015 en een Japanse man in 2017.

Lokale duikers meldden dat ze vroeger in de buurt van de plek doken en daar vergelijkbare vissen van ongeveer 13 kilogram hadden gezien.  Volgens het interview op Thaise media heeft een Amerikaanse onderwaterfotograaf en haaienspecialist die in Phuket woonde foto’s van de wond bekeken en meende dat een blauwe haai het kind had aangevallen.

 “Terwijl de haai in de buurt van de kust naar voedsel kon zoeken, waren Kamala Beach en andere stranden van Phuket veilig bevonden.”

De directeur van het Department of Marine and Coastal Resources, Kongkiat Kittiwattanawong, was van mening dat het dier “zeker” geen zeesnoekvis was, aangezien de plek helemaal niet hun leefgebied was.  De officier bevestigde dat de wond afkomstig was van een haai, maar het type haai was nog onbekend.  Hij zei dat het een blauwe haai of een zwartpunthaai zou kunnen zijn.  Hij voegde eraan toe dat de zaak een onwaarschijnlijk voorbeeld was en vrij zeldzaam.

Gisteren bezocht de vice-gouverneur van Phuket, Pichate Panapong, het ziekenhuis en ontmoette het kind en zijn familie.  De plv. gouverneur legde aan Thaise media uit dat het gezin in Thailand woont, zodat ze geen aanspraak kunnen maken op de vergoeding of het recht als toerist.

Hij voegde eraan toe dat de moeder van het kind, een Thaise, de situatie begreep.  De autoriteit onthulde dat de experts meer zouden onderzoeken naar het ongeval en drones zouden gebruiken om de plek te bewaken.  Ook zou er een bord op het strand worden geplaatst om toeristen te waarschuwen.

Grotere haaien en ‘aanvallen’ van haaien zijn uiterst zeldzaam.  In alle recente gevallen is de daadwerkelijke soort aanvallende vis niet geïdentificeerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: facebook
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!