70-jarige dronken Engelsman rijdt een Thaise man in Oost-Thailand dood en verwondt een ander

RAYONG:- Een 70-jarige dronken Engelsman doodde een Thaise man en verwondde een andere bij een auto-ongeluk in de provincie Rayong in het oosten van Thailand.

Buurtbewoners die de buitenlandse man kennen, vertelden tegen de politie dat de oude man regelmatig in de lorum is en vaak in de verkeerde richting rijdt.

De Engelsman, de 70-jarige Stephen Hops, werd gisteren gearresteerd nadat hij in zijn pick-up achteruit had gereden en daarbij twee Thaise mannen overhoop reed, waarbij hij de 53-jarige khun Nirun Pramuan onmiddellijk doodde en de 32-jarige Chanasak verwondde, die wordt behandeld in een nabijgelegen ziekenhuis.

De Engelsman zelf raakte óók gewond en werd opgenomen in het ziekenhuis.  Naar verluidt zat hij vast in zijn pick-upcabine en werd hij geholpen door het reddingsteam.

Het incident gebeurde om 19.00 uur op een parkeerplaats langs Suan Son – Ban Phe Beach Road.  Een getuige deelde de media mee dat de Engelsman zijn pick-up op een parkeerplaats parkeerde en vervolgens plotseling achteruit reed.  De slachtoffers stonden achter de auto en konden niet op tijd wegkomen.

Hops reed vervolgens naar voren en botste tegen vier motorfietsen en auto’s die ter plaatse geparkeerd stonden voordat hij zijn voertuig over de kop sloeg.

Agenten van het politiebureau Ban Phe maakten bekend dat de Engelsman zal worden aangeklaagd zodra hij herstelt verklaard is.

Volgens 423, lid 2, van de Landverkeerswet: bestuurders mogen het voertuig niet besturen terwijl ze bedwelmd zijn door sterke drank of andere alcoholische dranken.  Als iemand de wet niet naleeft en de dood van een ander veroorzaakt, riskeert hij een gevangenisstraf van drie tot tien jaar en een boete van 60.000 tot 200.000 baht.  Ook het rijbewijs wordt ingetrokken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan,i maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!