Russen in Pattaya gearresteerd wegens vermeende verkoop van valse bankafschriften voor pensioenvisa

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- De politie in Pattaya heeft een Russische man en vrouw gearresteerd omdat ze naar verluidt valse bankdocumenten voor pensioenvisa hebben gemaakt en het frauduleuze papierwerk aan andere buitenlanders hebben verkocht.  Volgens de politie verkochten de verdachten de nepdocumenten aan buitenlanders die volgens de Thaise wet niet genoeg geld op hun bankrekening hadden staan ​​voor een pensioenvisum, aldus de politie.

De aanvragers van een pensioenvisum moeten 800.000 baht op hun bankrekening hebben staan ​​gedurende ten minste 2 maanden voordat ze een aanvraag indienen, of ze moeten een maandelijks inkomen hebben van 65.000 baht.  

De verdachten, de 59-jarige Irina Prokasheva en de 63-jarige Alexey Luptov, zouden de valse bankafschriften voor ongeveer 2.000 baht hebben verkocht aan degenen die niet voldeden aan de financiële vereisten voor het visum.

Volgens de politie verkochten Irina en Alexey de nepdocumenten aan andere Russische staatsburgers via het sociale mediaplatform VK.  Volgens de politie kregen ze de documenten van iemand in Rusland.

Agenten van de bestrijding van transnationale criminelen en het illegale immigrantencentrum werkten samen met de politie van Pattaya om deze arrestatie te bewerkstelligen. Volgens Pattaya News hebben ze Thaise bankbiljetten, kopieën van paspoorten en valse certificaten van een bank in Rusland in beslag genomen.

Irina en Alexey werden gearresteerd op beschuldiging van werken zonder werkvergunning, het produceren van valse documenten en het runnen van een bedrijf zonder vergunning.  Ze worden na de gerechtelijke procedure het land uitgezet.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!