6 Europese toeristen teruggevonden die na positieve CPR test ervandoor gingen

TRAT:- Na een korte speurtocht zijn 6 Europese toeristen die op positief op Covid19 virus werden getest en hun hotel hadden verlaten, nu allemaal gelokaliseerd en naar het ziekenhuis gebracht.  De autoriteiten arresteerden 2 Franse toeristen, 2 Poolse toeristen, een Zwitserse en een Noorse toerist.

De 6 toeristen waren allemaal naar Thailand gekomen met het inmiddels opgeschorte Test & Go-programma,  ze arriveerden tussen 26 en 29 december en testten aanvankelijk negatief op Covid-19 bij aankomst.  Toen ze het vakantie-eiland Koh Chang binnenkwamen, deden ze op 4 januari een tweede test.

De groep van 6 toeristen was naar verluidt vertrokken om het eiland te verkennen in afwachting van hun testresultaten, maar toen de tests vrijdag terugkwamen met een positieve diagnose, kon géén van de reizigers worden teruggevonden.  De autoriteiten wisten niet zeker of de toeristen wisten dat ze virus hadden of niet en een onmiddellijk zoektocht om ze te vinden.

De twee Franse reizigers, beiden 32 jaar oud, werden opgespoord in het Klong Prao Resort, terwijl de twee Poolse toeristen, van 65 en 51 jaar oud, werden gevonden in de Tranquility Bay Residence.  Uiteindelijk werd de 38-jarige Noorse reiziger gevonden in het Carpe Diem Guesthouse en de 31-jarige Zwitserse man in de Casa.

Alle toeristen meldden bij de politie dat ze niet wilden vluchten zonder testresultaten en niet wisten dat ze risico liepen op besmetting of Covid19.  De testuitslagen waren  mogelijk vertraagd omdat Koh Chang maar één ziekenhuis heeft, dat moeite heeft om de vraag bij te houden, vooral tijdens de nieuwjaarsvakantie toen het eiland werd overspoeld met toeristen.

De toeristen zijn naar het vasteland gebracht voor behandeling in het Bangkok Hospitaal.

Het is voor U als gast in Thailand belangrijk om te weten, dat de maatregelen en ontwikkelingen omtrent het Covid19 virus ieder moment (kunnen) veranderen, neem het uw nieuwsbeer niet kwalijk als hij niet op tijd de veranderingen meldt. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!