56 provincies in Thailand gewaarschuwd voor overlopen van de waterwegen na hevige regenval

BANGKOK:- Het nationaal watercommando centrum van Thailand heeft vandaag (zaterdag) advies gegeven aan mensen in 56 provincies, waaronder Bangkok en haar buitenwijken, om zich schrap te zetten voor mogelijke rivieroverstromingen en overstromingen als gevolg van hevige regenval in de afgelopen 24 uur.

Ondertussen heeft Koninklijk Irrigatie departement haar inspanningen opgevoerd om de overstromingen in de naburige provincie Pathum Thani in Bangkok te verminderen, door water van het gezwollen Rangsit Prayoonsak-kanaal sneller af te voeren naar de Chao Phraya-rivier en via een netwerk van kanalen naar de Bang Pakong-rivier in de oostelijke provincie  van Chachoengsao en ten slotte in de Golf van Thailand.

De afdeling heeft de verzekering gegeven dat de afvoer van water via de Chao Phraya-dam in de provincie Chai Nat, met een snelheid van 1.448 m3/sec, en via de Pasak Jolasid-dam in de provincie Lop Buri, met een snelheid van 300 m3/sec sinds gisteren en heeft geen invloed op benedenstroomse gebieden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS world
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS world

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!