5000 politieagenten maken zich vandaag klaar voor de protesten in Bangkok

~IN GOEDE BANEN LEIDEN~
(Ervoor zorgen dat iets goed verloopt)

BANGKOK:- Ongeveer 4.800 politieagenten zullen worden ingezet om de demonstraties ga. vier antiregeringsgroepen in goed banen te leiden, die aangegeven hebben vandaag in Bangkok te gaan demonstreren.

De groepen zijn Redem, het People Go Network, Archeewa Mai Ao Phadet Kan (Vocational Students Against Dictatorship, en Ploy Pheun Rao (Release Our Friends), volgens de nationale politiechef Suwat Jangyodsuk.

De Redem-groep is van plan zich te verzamelen op het kruispunt van Lat Phrao en vervolgens naar het Strafhof op Ratchadaphisek Road te marcheren.

Ondertussen is de Ploy Pheun Rao-groep van plan om van de Lotus Rangsit-tak naar het hoofdkwartier van het 11th Infantry Regiment in het district Bang Khen te lopen.

Het People Go Network, dat een lange mars begon van de noordoostelijke provincie Nakhon Ratchasima naar Bangkok, zal op de vlooienmarkt van Zeer Rangsit bijeenkomen voordat ze verder naar de naar Kasetsart Universiteit marcheren.

Een hoofdcommissaris van de politie, general Suwat waarschuwde dat alle demonstraties zijn verboden door het nooddecreet dat is opgelegd om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan.

Van de vier groepen besteedde de politie de meeste aandacht aan de Redem-groep, zei MPB-commissaris Pakapong Pongpetra.

De groep was afgelopen zondag voor de kazerne van het 1st Infantry Regiment, de King’s Guard en buiten de politiebureaus Din Daeng en Suthisarn in een gewelddadige confrontatie met de oproerpolitie gekomen.

Ondanks het vermeende hoge risico, zei luitenant-generaal Pakapong dat het Strafhof, waar ze van plan zijn naar te te marcheren, niet om extra politieversterking had gevraagd.

“De oproerpolitie heeft de opdracht gekregen om de maatregelen om mensenmassa’s te beheersen strikt te volgen en geen buitensporige actie te ondernemen die buiten de reikwijdte van de wet valt”, zei hij.

Ondertussen zijn 41 politieagenten in quarantaine nadat ze in nauw contact zijn gekomen met een met Covid-19 geïnfecteerde oproerpolitieagent die afgelopen zondag werd gestuurd om een ​​protest te controleren.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Reuters 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!