47-jarige Thaise man wordt in Pattaya voor de tweede maal gearresteerd in de “Long Joo Somchai” zaak, die opdracht gaf tot een huurmoord

PATTAYA:- De divisie misdaadbestrijding van de nationale politie heeft de arrestatie aangekondigd van een vermeende huurmoordenaar die twee jaar geleden een motortaxichauffeur in Pattaya zou hebben vermoord.

De 47-jarige Khun Niphon Panthong werd deze week gearresteerd aan de hand van een bevel voor samenzwering tot moord en wapendelicten, welke op 10 juni j.l. was uitgevaardigd. Hij werd bij transit busgarage in Bang Saray, net onder de rook van Pattaya aangehouden.

De arrestatie heeft betrekking op een moord op de 47-jarige taxichauffeur Khun Prathum Sa-atnak, hij kwam achter de Muang Pattaya 8-school in Pattaya aan het einde van zijn leven.

De 41-jarige Thaise Manat Imnam, werd destijds samen met Niphon gearresteerd en ze zeiden dat ze een persoonlijk meningsverschil hadden met taxichauffeur, zomeldde Daily News.

De familieleden van Prathum vonden dit klinkklaar gewauwel, en meende dat khun Prathum het nodige wist over de handel en wandel van een illegaal casino dat werd geëxploiteerd door een invloedrijke figuur aan de oostkust.

Later gingen de familieleden naar generaal Suwat Changyodsuk, de landelijke hoofdcommissaris van de Koninklijke Thaise politie , die de zaak uit handen nam van de politie van Pattaya en deze aan de CSD gaf, wat leidde tot de arrestatie van de invloedrijke figuur.

Deze man man genaamd Somchai Jutikidecha of beter bekend “Long Joo Somchai” is 56 jaar oud. Hij is beschuldigd voor het opdracht geven tot de moord.

Khun Niphon werd aanvankelijk gearresteerd maar vrijgelaten door de politie van Pattaya voordat de CSD erbij betrokken raakte.  Na hun onderzoek vroegen ze een nieuw arrestatiebevel aan om Niphon opnieuw aan te houden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: DailyNews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!