37-jarige Belg verdacht van aanslagen door motorbende Hells Angels in Thailand

PATTAYA:- Een Belg wordt gezocht voor twee aanslagen in Thailand. Die zijn wellicht uitgevoerd door leden van motorbende Hells Angels. De Belg Axel Goddeeris (37) zou betrokken zijn bij twee aanslagen in de badplaats Pattaya. Daarbij werden een dertigtal kogels afgevuurd op een shop van Harley-Davidson en op een privéwoning.

Nadat de politie in de voorbije week een verdachte kon arresteren die het land wilde ontvluchten, zijn de namen van de overige verdachten, waaronder de Belg, bekendgemaakt. 

De aanslagen vonden plaats in de nacht van 19 op 20 april. Rond 4 uur ‘s nachts stopten twee motoren met daarop vier mannen bij een dealer van Harley-Davidson in Pattaya. Ze brulden de bewaker toe dat hij op de grond moest gaan liggen en namen zijn telefoon af zodat hij de politie niet kon bellen. Daarna werden elf kogels afgevuurd op het uitstalraam van de winkel.

Dezelfde nacht ontving de politie opnieuw een melding van een schietpartij. Die vond plaats aan de woning van een Thais lid van motorclub HOG AAS uit Pattaya. 

Georganiseerde misdaad
De politie zegt dat beide aanslagen verband houden met elkaar. Een woordvoerder vertelde aan ‘Pattaya News’ dat er sprake is van internationale en georganiseerde misdaad. Het zou gaan om een zakelijk conflict.

Twee verdachten zijn intussen opgepakt. Twee anderen, onder wie Axel Goddeeris (37), zijn nog voortvluchtig. De Brit Joshua George Hurley (35) werd op 5 mei opgepakt op het eiland Koh Chang. Deze week werd ook de Australiër Anthony George Leorga (61) opgepakt aan een grensovergang, toen hij probeerde het land te ontvluchten. Daarop maakte de politie ook de namen van de twee andere verdachten bekend. Naast Axel Goddeeris (37) gaat het om de Canadees Steven Zatchus (48).

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: HLN.Be 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!