44 makaken van de dinertafel in Sa Kaeo gered

SA KAEO:- De politie van de afdeling Natuurlijke Hulpbronnen en Milieucriminaliteit heeft gisteren  44 langstaartmakaken uit de handen van smokkelaars in het district Aranyaprathet in de provincie Sa Kaeo gered. De politie onthulden dat ze anonieme een tip hadden ontvangen dat een dierensmokkelbende de snelweg nr. 359 naar Sa Kaeo gebruikte als een route om wilde dieren naar lokale restaurants te smokkelen die deze dieren op de menukaart zette.

De politie gebaarde langs de kant van de weg, dat de verdachte pick-up truck moest stoppen, de chauffeur gaf daar géén gehoor aan en probeerde weg te rijden.  

Als snel ontstond er een wilde achtervolging, waarbij de chauffeur de macht over het stuur verloor en tegen een verkeersbord tot stilstand kwam, waarna de chauffeur wist te ontkomen.  

In de achterbak van de pick-up truck troffen de agenten naar verluidt 45 langstaartmakaken van 2 maanden tot een jaar oud aan, de apen zaten opgesloten in 25 plastic koffers.  Één aap lag het loodje, waarschijnlijk van de stress.

De politie is nu een grootscheeps onderzoek gestart waarbij de pick-up truck binnenstebuiten wordt gekeerd waarbij ze hopen dat ze ander bewijsmateriaal tegenkomen om de bende achter deze smokkeloperatie op te sporen.  De 44 makaken zijn voor fysieke controle naar Wild Animal Rescue Center 1 in de provincie Nakhon Nayok gestuurd.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: manageronline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!