37-jarige Chinees in Samut Prakan opgepakt omdat hij naar verluidt ‘wapens voor oorlogvoering’ bezit en verkoopt via sociale media

~TOT DE TANDEN GEWAPEND ZIJN~
(Geheel gewapend)

SAMUT PRAKAN:- Een 37-jarige Chinese man werd gisteren in zijn appartement in het Bang Phli-district van de provincie Samut Prakan gearresteerd, nadat hij naar verluidt wapens had verkocht die in oorlogsvoering werden gebruikt via online platforms en sociale media, aldus de Thaise politie.

De arrestatie, uitgevoerd door de politie van Bang Kaew, volgde op een uitgebreid Thais politieonderzoek, waaruit bleek dat de verdachte, in de pers genoemd als mister Wu Shang, naar verluidt zijn Instagram-account met de titel ‘dewaffen’ gebruikte als een online platform om illegaal gesmokkelde vuurwapens en munitie in Thailand te verkopen.

Tijdens de politie inval in zijn kamer was Wu Shang aanwezig, samen met in totaal 9 aanvalsgeweren, 2 explosieven, ongeveer 12.000 patronen van 5,56 mm munitie, evenals een groot aantal andere vuurwapenonderdelen, accessoires en verdovende middelen, zo maakte de politie van Bang Kaew aan de pers bekend. De exacte aard van de vermeende verdovende middelen werd niet genoemd tijdens een persconferentie van Bang Kaew.

Mr. Shang werd naar het politiebureau van Bang Kaew gebracht voor verdere ondervraging en gerechtelijke procedures met de initiële beschuldiging van het illegaal bezitten, importeren en verkopen van vuurwapens in het Koninkrijk Thailand.

Mr. Shang heeft nog een verklaring afgelegd aan de Thaise pers en het is ook niet bekend of hij op dit moment de diensten van een advocaat heeft ingeroepen.  De politie van Bang Kaew verklaarde tegenover de Thaise pers dat ze zullen werken aan het bepalen waar Mr.. Shang zijn voorraad wapens precies vandaan heeft gehaald en of andere mensen of organisaties betrokken waren bij de smokkel en verkoop van de illegale wapens.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Vertaling: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!