Ook expats in Thailand krijgen het COVID-19-vaccin aldus het CCSA

~BREAKING NIEUWS~

BANGKOK:- Thailand heeft zijn belofte herhaald om iedereen in het land – inclusief expats en arbeidsmigranten – vaccinaties te geven tegen COVID-19. Gisteren maakte de plv.  woordvoerder van het Centrum voor Covid-19 Situation Administration (CCSA), Khun Apisamai Srirangsan , bekend dat iedereen die in Thailand woont, inclusief buitenlanders, het vaccin zal kunnen krijgen.

 “De distributie van vaccinaties zal onder meer bestaan ​​uit expats en migrerende werknemers”, zo verkondigde Dr. Apisamai.

 Ze voegde eraan toe dat Thailand op 24 februari zijn eerste batch vaccins zal ontvangen, waarbij degenen die geacht worden het grootste risico te lopen als eerste worden ingeënt.

 Mensen die werkzaam zijn in het toeristische of de dienstensector of degenen die waarschijnlijk in contact komen met buitenlandse toeristen, worden vanaf mei in fase 2 gevaccineerd.  Expats en buitenlandse werknemers worden waarschijnlijk vanaf juni in fase 3 gevaccineerd.

Dr. Apisamai zei dat de uitrol van het vaccin drie doelen zal nastreven, waaronder het beteugelen van infecties en het verminderen van sterfgevallen als gevolg van het virus, het verlichten van de belasting van de Thaise gezondheidszorg en het doen herleven van de economie.

 Dr. Apisamai zei ook dat de privésector zijn eigen vaccins mag aanschaffen, op voorwaarde dat de vaccins goedkeuring hebben van de regelgevende autoriteiten.

Vaccinaties die door de particuliere sector worden toegediend, kunnen alleen worden gedaan in een erkende medische instelling, voegde Dr. Apisamai eraan toe.

Het nieuws weerspiegelt de opmerkingen van eerder deze maand door minister van Volksgezondheid, Khun  Anutin Charnvirakul, die ook zei dat buitenlanders in Thailand het vaccin zouden krijgen.

 “De 63 miljoen doses van de vaccinatie zijn voldoende om het publiek te dekken, en het ligt binnen onze capaciteit om gratis vaccinaties te verstrekken”, aldus Anutin.

“Ons beleid is erop gericht iedereen te vaccineren, niet alleen Thai.  Dus de vaccins zullen iedereen dekken die in Thailand woont, ” zo voegde Khun Anutin eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Olleke Bolleke
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: ThaiVisa 

2 gedachten aan “Ook expats in Thailand krijgen het COVID-19-vaccin aldus het CCSA”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!