335 nieuwe politierekruten liepen in de provincie Prachuap Khiri Khan het gevreesde Covid19 virus op

PRACHUAP KHIRI KHAN:- Een groep van 335 van de 400 pas afgestudeerde politieagenten die een speciale training in het Ritreuchai-kamp in de provincie Prachuap Khiri Khan hebben gevolgd, heeft het Covid19 virus opgelopen, zo heeft een nieuwsbron zojuist bekendgemaakt.

Het kamp bevindt zich in het district Huaisatyai, in de buurt van een Karen-dorp dat eerder door de gouverneur van Prachuap Khiri Khan voor 14 dagen was gesloten nadat 66 dorpelingen Covid19 virus hadden opgelopen.

De bron voegde eraan toe dat de politieagenten pas afgestudeerden zijn van cadettenscholen in de zuidelijke provincies die de speciale opleiding van een maand moeten doorlopen voordat ze taken kunnen krijgen.

“Alle agenten die positief testten, werden naar het Hua Hin-ziekenhuis en twee veldhospitalen in de provincie gestuurd.  De meesten van hen zijn asymptomatische of ‘groene categorie’ patiënten”, zei een kampofficier.  “We vermoeden dat de bron van de infecties een kok zou kunnen zijn die eten klaarmaakte voor de officieren in het kamp, ​​en afkomstig was uit het dorp Karen.”

De ambtenaren van de volksgezondheid hebben het kamp bezocht om strikte maatregelen voor ziektebestrijding onder het personeel af te dwingen, vooral bij de verwijdering van besmettelijk afval in het kamp.

Ondertussen zei kolonel Chatchai Rianmek, een plv. politiecommissaris van Prachuap Khiri Khan, dat de “autoriteiten de training hadden moeten annuleren omdat er geen onmiddellijke behoefte is aan gevechtsklaar personeel.  Bovendien is het in strijd met het bevel van de regering om een ​​bijeenkomst van meer dan vijf mensen toe te staan ​​in provincies met een rode zone, zoals in de provincie Prachuap Khiri Khan het geval is.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: AFP
Content: Olleke Bolleke in  Zuidwest Thailand 
Bron: AFP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!