Voor zover u het nog niet wist, in de Thaise tempels draait het boeddhisme op geld

THAILAND:- Een draak heeft een toren in zijn macht, ellendige demonen worden gemarteld, superhelden beklimmen een mozaïekmuur – dit lijken misschien scènes uit een slechte droom, maar zijn in feite beroemde Thaise tempels.

Het Thaise koninkrijk met een boeddhistische meerderheid onder zijn ingezetene heeft zijn aandeel in plechtige tempels en pagodes, maar hun primaire functie is het genereren van geld van nietsvermoedende toeristen, waarbij de ook ziel van de westerse geprikkeld mag worden.

In Nakhon Pathom, ongeveer een uur ten oosten van het centrum van Bangkok, kwam de drakentoren in de Sam Phran-tempel voort uit de dromen van de voormalige abt.

De zuurstokroze toren met 16 verdiepingen, met een draak die omhoog glijdt, symboliseert de 16 hemelniveaus in de boeddhistische mythologie.

De helse tegenhanger ervan is de Saen Suk-tempel in de provincie Chonburi , waar grafische taferelen van straf en marteling zijn opgetrokken in een tuin – als een openlucht martelkamer waar bezoekers doorheen kunnen slenteren.

Beelden van adelaars rukken de ingewanden van kwaaddoeners uit, leugenaars laten hun tong afsnijden en mannen die seks voor het huwelijk hebben, worden met een speer in hun geslachtsdelen gestoken.

 “Als je ervoor kiest om een ​​onrechtvaardig leven te leiden, zul je eindigen zoals deze standbeelden”, zo weerde de 21-jarige. bezoeker khun Suchart Klaoteaw, terwijl hij andere families passeert die selfies maken met hun kinderen.

 “We moeten ons gewoon bewust zijn van alles wat we doen … omdat karma echt bestaat en je altijd al inhalen.”

Een meer luchtige kijk op het boeddhisme is te vinden in de Priwat Ratchasongkhram-tempel in Bangkok, waar gelovigen Batman een tempeldeur kunnen zien beklimmen en Winnie de Poeh kunnen zien die een bijenkorf van een muurschildering probeert te verwijderen.

Thailand heeft futuristisch aandeel in plechtige aanbiddingshuizen en pagodes zo blijkt, maar er zijn ook zijn eigenaardige tegenhangers die ook dienst doen als toeristische attracties

 Aan de voet van de Boeddha staat een standbeeld van David Beckham in zijn Manchester United-trui – een eerbetoon aan de voetbalgekke fans in het koninkrijk.

Voor de 53-jarige Lakkana Cherlpichit is het ‘unieke’ ontwerp van Priwat Ratchasongkhram een ​​verademing.

 “Ik vind het echt geweldig… we krijgen personages te zien die we nog nooit eerder hebben gezien in deze tempel”, zo vertelt ze aan de fotograaf van het AFP.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: AFP
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: AFP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!