Gasten hoeven niet gevaccineerd te zijn om restaurants te bezoeken

BANGKOK:- De gouverneur van Bangkok, Khun Aswin Kwanmuang, vertelde tegen de media dat voorwaarden voor het openen van restaurants in de Thaise hoofdstad soepeler zijn dan in eerste instantie verkondigd.

Hij vertelde dat het van 1 tot 30 september niet nodig zal zijn dat gasten die in restaurants willen dineren gevaccineerd hoeven te zijn. Ook hoeft het personeel niet elke 7 dagen een ATK-test af te leggen.

Deze maatregelen werden als problematisch beschouwd toen ze ter sprake kwamen, omdat slechts ongeveer 10% van de Thaise bevolking dubbel gevaccineerd is en de restaurants klaagden dat verplichte ATK-tests hun toch al verwoeste winst zouden opsouperen, zo merkt een Thaise krant op.

Khun Aswin liet weten dat het bij de voorgestelde opening vanaf woensdag wel verplicht is om mondkapjes te dragen, temperatuurcontroles te verrichten en de vanaf woensdag terug is om maskers te dragen en de 2 meter sociale afstand in acht te nemen, zo meldde Channel 7.

Deze maatregelen zijn inmiddels bij iedereen bekend.  Hij zei dat waar de sociale afstand van 2 meter niet kon worden gegarandeerd, er schermen en barrières moesten worden geplaatst.

Ook scholen mogen vanaf woensdag zonder beperkingen open, waarbij lesgeven, trainen en toetsen voor grote groepen is toegestaan.

Het valt nog te bezien welke protocollen er op elke school zullen zijn en hoeveel er zullen heropenen, maar de verrassende beslissing van de CCSA zal een overwegend welkome opluchting zijn voor ouders die hun kinderen sinds Songkran thuis hebben gehad.

Daarnaast mogen de schoonheidssalons, kapperszaken en gezondheidsmassages ook weer open, waarbij bij de laatste alleen voetmassage gegeven mag worden

Restaurants mogen tot 20.00 uur open blijven net als winkelcentra en winkelcentra.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: AFP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!