30 zeldzame amuletten uit de kamer van de abt in Wat Khao Nam Sub in Sri Racha gestolen, één zou naar verluidt 2 miljoen baht waard zijn

SRI RACHA:- Gisteren ontving Kolonel Paratthakorn Sribunruang van het politiebureau van Laem Chabang een melding van een vermeende diefstal in de Wat Khao Nam Sub-tempel in Sri Racha.

Phra Lamai Sittho, een 61-jarige abt, die de politie op de hoogte bracht, zei dat de dief zijn kamer aan de achterkant van de tempel was binnengeslopen terwijl hij op de vroeg morgen aalmoezen aan het verzamelen was. 

De dief stal naar verluidt alle 30 zeldzame en beroemde amuletten die in een kast werden bewaard. De monnik beweerde ook dat onder de 30 gestolen amuletten er een was ter waarde van ongeveer twee miljoen baht die hij van plan was aan een geïnteresseerde koper te verkopen.

Volgens de politie waren er geen sporen van geknoei aan de ramen, maar wel op de deur van de kamer waar de amuletten werden bewaard. Ze zeiden ook dat de kamer van de abt geïsoleerd was in de tempel met de achterkant naar Nam Sub Mountain, waardoor het voor de dief gemakkelijk was om binnen te sluipen.  

Aanvankelijk liet de politie forensische officieren vingerafdrukken verzamelen en zal ze arbeiders op een nabijgelegen bouwplaats ondervragen om de dader op te sporen. De politie van Laem Chabang denkt dat de verdachte op de hoogte was van de amuletkast en bekend was met het pand.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: Pattaya News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!