3 politieke activisten probeerden zelfmoord te plegen in één Thaise gevangenis 

BANGKOK:- Één penitiaire instelling in Bangkok meldde dat 3 Thaise politieke activisten, gevangengezet wegens majesteitsschennis, hebben in stress geprobeerd zelfmoord te plegen in deze gevangenis.

Twee gevangenen sneden hun polsen door met een stuk metaal, terwijl een derde gevangene probeerde een overdosis van 60 paracetamoltabletten te nemen.

De Thaise mensenrechtenadvocaat Arnon Nampa maakte dit nare nieuws gisteren bekend op zijn Facebook-pagina.

Het bericht ging begrijpelijkerwijs viraal met veel Thaise mensen die zich afvroegen hoe gevangenen toegang konden krijgen tot scherpe voorwerpen en drugs.

Het hoofd van de Bangkok Remand Prison, Khun Nattee Thongpard, legde uit dat 11 verdachten van de anti-regeringsgroep Talugas op 17 juni gevangen werden gezet op grond van artikel 112 van het Wetboek van Strafrecht of de majesteitswet.  De gevangenen moesten 10 dagen in een aparte ruimte in quarantaine gaan en tijdens hun isolatieperiode bereidde een fycoloog hen voor om zich bij de andere gevangenen te voegen.

Hij zegt dat alles goed ging totdat agenten meldden dat de 21-jarige gevangene Porpon een overdosis paracetamol had genomen. 

Nattee onthulde dat Porpon de tabletten van andere gevangenen had verzameld en besloot er een einde aan te maken vanwege de stress van het verliezen van zijn baan, zijn gevangenschap en de zorgen om voor zijn zwangere vrouw te zorgen.

Khun Nattee meldde dat de 2 andere gevangenen, van wie de identiteit niet werd bekendgemaakt, alleen last hadden van kleine snijwonden aan hun polsen.

Het gevangenishoofd zegt dat de daders eerder hadden geprobeerd zichzelf van het leven te beroven, maar dat ze allemaal werden behandeld en dat ze nu weer aanspreekbaar waren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Sanook | Naewna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!