2e VIDEO UPDATE | Vrouw van de in Pattaya doodgebeten hondenliefhebber waarschuwt de mensen voor laster en valse beschuldigingen

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- De vrouw van een 56-jarige man die het afgelopen weekend door zijn pitbull werd doodgebeten, vertelde tegen de verzamelde Thaise pers dat ze juridische stappen zal ondernemen tegen mensen die beweren dat haar man de hond heeft misbruikt zonder enig bewijs.

Khun Wisit die de eigenaar was van de twee jaar oude pitbull genaamd “Giant” de afgelopen week het leven van zijn baasje.

De begrafenis van Khun Wisit wordt momenteel gedurende vijf dagen gehouden in een tempel in Banglamung.  De eigenlijke crematie vindt plaats op 22 april.

Khun Wanpen Khumkong, de vrouw van khun Wisit, heeft de mensen gewaarschuwd die online opmerkingen hebben gemaakt over haar man en hebben gemaakt wat zij onwaar en niet-geverifieerde beschuldigingen noemt.  Ze sprak vanaf de eerste dag van dit drama met de pers en gaf nu aan dezelfde journalisten deze waarschuwing af.

 “Deze mensen die online valse beweringen doen, waren niet bij het incident en hebben geen voorkennis.  Ze wisten niet wat er was gebeurd.  Mijn man hield erg veel van de hond.  Hij hield eigelijk meer van de hond dan van mij.  Veel mensen in de buurt van mijn man hielden ook van beide”,  zo verklaarde khun Wanpen.

 “Als mensen doorgaan met het maken van niet-geverifieerde en onware opmerkingen, zal ik juridische stappen tegen hen ondernemen”, zo waarschuwde Wanpen, verwijzend naar de extreem strikte wetten van Thailand rond laster, smaad en laster.

Als degenen die met succes opmerkingen maakten, zouden worden beschuldigd van computermisdaden, en zou men tot zeven jaar gevangenisstraf kunnen riskeren, zo merkt “Snelle Jelle” onze plaatselijke reporter op.  

Hij merkt tevens op dat de Chonburi Pitbull Club, die de hond ophaalde en een ander huis voor de hond vond, verklaarde dat ze geen bewijs vonden van fysiek misbruik van het dier.  “Giant” is geadopteerd door een zogenaamde “pitbull-expert” in een andere provincie met vier andere pitbulls die specifiek met “probleem” dieren werken en hen helpen trainen.  In Thailand is het om religieuze redenen bijna niet mogelijke hier dier een spuitje te geven zelfs NIET in omstandigheden zoals bij dit incident.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!