WAI NOT: Thaise dromen over een paradijselijk eiland aan de oostkust van Thailand verbrijzeld

~WIE ZIJN NEUS SCHENDT SCHENDT ZIJN AANGEZICHT~
(Wie zijn goede naam verliest, komt in moeilijkheden)

TRAT:- Een paar uur lang hebben duizenden gedroomd van een zonnige toekomst als eigenaar van een weelderig, exotisch eiland om zo hun huidige problemen en pandemiezorgen te kunnen vergeten.

Tenminste, totdat de ambtenaren van het nationale park gisteravond die dromen aan stukken sloegen met een verklaring waarin de voorgestelde verkoop van het golfeiland werd afgedaan als een vermoedelijke zwendel op sociale media. Maar dit kwam pas aan het licht nadat duizenden hadden verklaard dat ze geld zouden samenleggen in een gemeenschappelijke aankoop.

Mu Ko Chang National Park-functionarissen hebben gisteravond aangekondigd dat de bijna 48 hectare grond die wordt geadverteerd als “familiegebied” te koop op Koh Wai (slechts 350 miljoen THB! Of US $ 11 miljoen) allemaal beschermd nationaal park is, op een klein stuk na dat toebehoort aan het  Koh Waii Paradise Resort, één van de minstens drie plaatsen op het kleine eiland.  

Met andere woorden: niet te koop dus.  Het resort, dat al 30 jaar bestaat, zei al snel dat het niets te maken had met de poging tot “verkoop”, die voorzien waren van foto’s van het resort die van Google maps gehaald waren.

De eilandkoorts begon dinsdag toen Facebookgebruiker Minky Arisara postte over haar wens om haar privéfamilieland  op Koh Wai te verkopen, dat op 45 minuten van de haven van Trat ligt en zichzelf vergelijkt met het regionale Malediven.  Ze beweerde dat 70 bungalows en zoetwatervijvers bij de verkoop waren inbegrepen, waarbij het grootste deel van de landeigendom aan het strand was gelegen

Al snel werd op het internet opgeroepen om samen het eiland te kopen: op een virtuele marktplaats voor alumni van de Thammasat University stelde Facebook-gebruiker Sand Ramanwong voor dat 100.000 mensen elk 3.500 baht zouden investeren om het land te kopen en de eigendom te delen.  Duizenden toonden interesse om zich hierbij aan te sluiten.

Het inspireerde zelfs Michael Punpisut, die zichzelf op sociale media voorstelt als trainer van een pilootacademie, om er een ​​fly-by te maken en luchtfoto’s van het eiland te maken voor geïnteresseerde investeerders.

Hoewel Minky nooit expliciet zei dat het Koh Waii Paradise Resort van haar familie was, was het verband ermee voor velen duidelijk.  Nu heeft het resort gereageerd door te doen wat elke misbruikte organisatie doet – dreigen met vervolging, aldus de parkfunctionarissen.

“Ten slotte is de informatie op Facebook over de grondverkoop totaal onjuist”, zei het resort in een verklaring waarin ze aangeeft dat het van plan is om niet nader gespecificeerde juridische stappen te ondernemen.

En daarmee vervliegt een korte maar heldere droom.  Het oorspronkelijke bericht is verwijderd en Minky Arisara heeft haar excuses aangeboden voor haar “fout”.  Ze houdt vol dat haar familie daar eigendom heeft, maar zegt nu erbij dat het alleen nog maar uit landbouwgrond bestaat.

‘Ik bied mijn excuses aan voor mijn onbedoelde verkeerde informatie.  Ik had niet verwacht dat er zoveel belangstelling zou zijn en dat de aankondiging zo enorm zou worden gedeeld ”, schreef ze.

Koh Wai is een van de 43 golfeilanden die het Mu Ko Chang National Park in de provincie Trat omvat.  Het staat bekend om zijn witte stranden en heldere water, evenals een overvloed aan koraalriffen.  

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Mu Kho Chang National Park
Content:  Draemy Vroman in Oost Thailand
Bron: Div. Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!