Kijk uit!  3D-dieren springen op de Khao Yai-wegen om het wild te beschermen

KORAT:- Een groep ecotoeristen heeft zich aangesloten bij een designstudio om optische 3D-illusies op de wegen in Khao Yai te creëren om te voorkomen dat auto’s dieren qq rijden.

De Jud Kang Tent-club lanceerde gisteren de campagne “Kang Tent Paint Thanon” (kampeerders schilderen de weg) in samenwerking met TOA Paint Co Ltd met een proefproject in het Khao Yai National Park in Nakhon Ratchasima.

In deze pilotfase springen beelden van banteng en een kudde olifanten in het oog van chauffeurs bij de in- en uitgang van het Sai Sorn-reservoir in het park, waar dieren gewoonlijk naar buiten gaan om wat water te drinken.

Het doel van de 3D optische illusie is om coureurs te laten vertragen, zo vertelde khun Suthas Phawilairat, voorzitter van de Jud Kang Tent-club.

 “We hopen dat deze schilderijen zullen helpen de levens te redden van zowel kleine als grote dieren die in het park leven”, zei hij.  “Elk jaar worden meer dan 10.000 wilde dieren, waaronder fazanten, slangen, apen, herten, wilde katten, bantengs, tijgers en olifanten gedood door het snel rijdende verkeer.”

Het project zal worden uitgebreid naar andere nationale parken, zei hij.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: The Thaiger 

Eén gedachte over “Kijk uit!  3D-dieren springen op de Khao Yai-wegen om het wild te beschermen”

  1. Belachelijk. Ze gaan nu enkel komen om naar de 3D beelden te kijken, hun attentie zal weeral afgeleid worden van hun mobielfoon…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!