200 begrafenisgangers in quarantaine in Noord Thailand na het bijwonen van een overleden Covid19 patiënte

PHETCHABUN:- Een groot aantal Thais die een grote begrafenis in de provincie Phetchabun bijwoonde, zijn nu geïsoleerd nadat werd ontdekt dat de overleden persoon besmet was met Covid19 virus. De begrafenis vond plaats in het Nong Phai-district van de noordelijke provincie en werd bijgewoond door meer dan 200 mensen die onmiddellijk in quarantaine moesten.

Het ziekenhuis van Nong Phai District zei dat niet verstandig was om de familie van de 78-jarige vrouw om haar lichaam te na haar dood mee te nemen om begrafenisrituelen en ceremonies uit te voeren.  Ze informeerden de mensen die deelnamen aan haar begrafenis dat ze in isolatie moesten gaan terwijl de medische dienst alle aanwezigen en hun familie op Covid19 infecties aan het controleren zijn.

De vrouw was op 3 december opgenomen in het ziekenhuis en kreeg een antigeentest die negatief was.  Ze had diabetes en kwam met vermoeidheid, hoge koorts en diarree het ziekenhuis binnen en kreeg een longinfectie.  Artsen besloten toen om een ​​tweede Covid-19-test af te nemen, dit keer met een RT-PCR-test.

In afwachting van de uitslag van de test overleed de vrouw.  Er werd contact opgenomen met de familie van de vrouw en zij mochten haar lichaam ophalen om een ​​begrafenis te kunnen verrichten.

Maar eergisteren kwamen de RT-PCR-resultaten terug met een positieve diagnose.  Toen het ziekenhuispersoneel wist dat de vrouw Covid19 had, namen ze onmiddellijk contact op met de familie, maar de begrafenis van 200 personen had al plaatsgevonden.  Bezorgde aanwezigen begonnen contact op te nemen met het ziekenhuis om meer informatie te krijgen over hun risico.

De directeur van het Nong Phai District Hospital had een ontmoeting met de familie van de overleden vrouw om zich te verontschuldigen voor hun onverantwoordelijkheid door toe te staan ​​dat haar lichaam werd vrijgelaten voordat het resultaat van de Covid-19-test was ontvangen.  De gouverneur van Phetchabun vroeg de directeur van het ziekenhuis ook om een ​​volledig rapport van de zaak.

Er was geen informatie of de 200 begrafenisbezoekers waren getest op Covid-19 en, zo ja, of de testresultaten al positief waren teruggekomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Thais PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!